Почетна » СПЕКУЛАЦИЈЕ И ИСТИНЕ Шта се дешавало на отварању Ловачког дома у Бегаљици и да ли је председник Гроцке „добио батине“

СПЕКУЛАЦИЈЕ И ИСТИНЕ Шта се дешавало на отварању Ловачког дома у Бегаљици и да ли је председник Гроцке „добио батине“

од admin
0 коментар

Пре једно две недеље ловачка секција Бегаљице организовала је прославу поводом завршетка реконструкције нових просторија Ловачког дома у некадашњем Дому културе.

Како су нас обавестили из Инфо службе ГО Гроцка, ловцима су просторије уступљене од стране општине Гроцка а при реконструкцији објекта, поред ЈП за развој општине Гроцка и ЈП “Водовод и канализација Гроцка” помогли и бројни предузетници и појединци из Бегаљице и околних места.
Пре саме прославе, ловци секције Бегаљица поделили су захвалнице свима који су помогли при реконструкцији овог објекта.

Након овог састанка по Бегаљици, Гроцкој и околини појавила се пар спекулација око инцидента који се десио те вечери. Према једној од спекулација, видно алкохолисаног председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића физички је напао један од присутних и задао му ударац. Инцидент се догодио тако што је председник Гроцке, видно алкохолисан, разбио чашу па затим пуну флашу вина, након чега су  присутни прекинули музику. Кажу да је неко председника морао да смири у свом поступању, те га је тако један од присутних ударио песницом. Након тога је доста њих окупљених отишли револтирани понашањем председника. Такође спомињу и незадовољство због присуствовања отварања Дома ловаца бившег председник СГО Гроцка и мештанина, Спасоја Живановића познатијег по надимку Шваба.

Наиме, према тим спекулацијама, он је дошао као непозван гост без трунке срамоте иако је био противник да се Дом додели ловцима. Наводно полиција није интервенисала а председник Гроцке је то вече завршио у болници, а сутрадан се није појавио на послу.

О овој ситуацији нико не жели званично да прича, сви су у страху због могућих последица. Многи од њих, а поготово представници власти о дешавањима у Дому ловаца у Бегаљици кажу да није дошло до физичког обрачуна већ је то само било добацивање појединаца, али је полиција удаљила са скупа оног који је „добацивао“ председнику.

Где има дима има и ватре, одавнина је познато у српскоме народу. За обе спекулација има доста тврдњи од самих актера. Поред спекулација, права истина је да се нешто заиста догодило на слављу у Дому ловаца у Бегаљици. Само је питање шта је права истина. Спекулације нису нешто што би требало да се баве медији, ту си да утврде истину. Али, како утврдити нешто о чему нико не жели да говори али ипак потврђују да се нешто десило.

Да ли је дошло до физичког обрачуна или је пак  било само добацивања председнику након чега је интервенисала полиција и удаљила то лице са скупа, свакако је нешто што заслужује пажњу и нешто о чему јавност треба да зна. И један и други случај заслужују осуду. Први је понашање председника, као и физичко насиље које се никако не оправдава, а друго ако је дошло до „добацивања“ за време председниковог говора поставља се питање где је ту слобода говора. Односно, да ли је могуће да полиција некога избаци са скупа само зато што се неко усудио да председнику постави питање или пак изјави своје мишљење. У оба случаја понашање председника Гроцке је непримерено, што и није непознаница међу мештанима ове општине.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар