Почетна » Стефан Унић је најбољи млади научник из области екологије! За њега кажу да је нови Никола Тесла

Стефан Унић је најбољи млади научник из области екологије! За њега кажу да је нови Никола Тесла

од admin
0 коментар
Stefan Unić foto

 Стефан је освојио више од 50 награда, како на домаћим, тако и на међународним такмичењма. Србију је предстваљао на бројним међународним сајмовима и скуповима: Сајму у Будимпешти (2019), Бањалучком велесајму (2020), Сајму екологије и заштите животне средине у Штутгарду, такође је и гост на три најзначајнија сајма у свету.

Шта Вас Мотивише?

–  „Ја сам мотивацију увек проналазио у жељи за сазнањем. Широко знање као збир различитих података и информација јесте важно, али на крају потпуно безначајно уколико такво знање не постане сазнање о процесима и појавама које нас окружују. Награде и признања ми никада нису били основни мотив да напредујем, већ управо жеља за знањем и сазнањем“.

Stefan Unić foto

Ко је Ваша највећа подршка?

–  „На првом месту је породица и другари из школе. Одређену подршку да себавим додатним ваншколским радом имао сам и у техничкој и у основној школи, што се наставља и данас, на факултету где и студирам. Подршку сам увек имао и никада ми није мањкала“.

Који су Ваши Циљеви?

– „Краткорочни циљеви обухватају посвећеност студијама, учешће на различитим научним конференцијама и такмичењима, саветовање млађих генерација заинтересованих за науку, а дугорочни и крајњи циљ јесте стварна брига за животну средину и очување ресурса природних вода. Наравно, у мери у којој је то могуће, због ситуације у свету који само начелно изражава жељу за очувањем животне средине, иако коренитих промена на том пољу, нажалост, и даље нема.“

Текст: Мила Унић, студент Факултета политичких наука (ФПН)

Фотографије: Стефан Унић, лична архива

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар