Почетна » СВЕТСКИ А НАШ Он прави најбоље коктеле на свету

СВЕТСКИ А НАШ Он прави најбоље коктеле на свету

од admin
0 коментар

Милош Јаношевић је на заиста интересантном такмичењу, које се ове године одржало у Токију, успео да шармира публику и жири и тако однесе највећи број гласова. Назив његовог коктела је “Ура-наге” које је име најкомпликованијег захвата у џудоу.

Главни задатак у припреми коктела је захтевао да такмичари употребе два спонзорска пића и један састојак из “домаће производње”. Милош је свој коктел обогатио ликером од малине.

– Осећам се феноменално и веома сам поносан што сам на Светском првенству успео да представим Србију на прави начин и тако покажем остатку света да код нас у земљи раде веома квалитетни бармени.

Иако сам добио доста похвала за саму презентацију, морам признати да сам био веома нервозан на почетку. Међутим, како је време одмицало фокусирао сам се на коктел и потрудио се да све прође у најбољем реду, што се и догодило – са поносом је истакао Милош Јаношевић.

Милош се овом победом уписао у историју српског бартендинга што уједно представља и највећи успех удружења бармена Србије од када се такмиче.
Овим послом је почео да се бави пре четири године када је уписао курс за обуку бармена. Одмах је показао завидне могућности па је као најбољи у класи добио посао у центру Удружења бармена Србије.

Удружење бармена Србије ће наредне године обележити 20 година рада и 15 година чланства у Међународном удружењу бармена. На “World Coctail Championships” у Токију учествовао је још један наш представник, Горан Рајовић, у такмичењу “Флаиртендинг”. У тој конкуренцији победу је однео Пољак Марек Послузни.

За најбољи коктел такмичења проглашен је коктел “Тхе Бесте Сцене” који је спремио Јапанац кенди Тсубокура.

Вељко Драгосављевић, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар