Почетна » У Гроцкој, Меда исправља саобраћајне знакове

У Гроцкој, Меда исправља саобраћајне знакове

од admin
0 коментар

Један од саобраћајних знакова, односно путоказ на овој раскрсници био је десетак дана накривљен. То је иритирало једног мештанина, иначе становника Лештана, те је исти знак исправио и како каже, срамота је да тако стоји већ пар дана.

– Стварно је срамота да се у овој Општини не може поправити нешто основно као што је овај саобраћајни знак. Свакодневно пролазим овуда и просто ме нервира ова немарност. Зар смо стигли дотле да један знак не можемо да наместимо, односно да нам за то треба више дана, рекао је човек који је исправио знак.

И заиста, знак односно путоказ који је исправио овај мештанин Лештана налази се на главној саобраћајници преко које данас прође на десетине хиљада људи. Поред тог знака је прошло свакодневно већина челних људи у ГО Гроцка, па је заиста чудно да нико није ни преметио да је исти искривљен и да представља опасност и за возаче.

Ко је мештанин који је исправио знак?

Споменик медведу скоро читаву деценију и по интригира све које пут нанесе у грочанско насеље Лештане. На самом улазу у овај део престонице скоро три метра висока статуа дочекује и испраћа пролазнике који се често питају откуд она на овом месту и коме је посвећена. Међу мештанима околних насеља кружи прича да је споменик, смештен на раскрсници Смедеревског пута, сам себи подигао власник парцеле на улазу у Лештане. С друге стране, актуелна је и верзија која каже да је статуа настала из чисте шале и ината човека који се кладио са неколицином становника да ће је подићи у своју част. Ипак, истина је сасвим другачија.

 Надимак су му дале другарице у младости, јер је био крупан и увек  их је штитио. Има оних који сматрају да се он и даље бави тим послом. Овај споменик није подигао сам себи, већ су му га пријатељи поклонили пре 15. година. То је био несвакидашњи дар од пријатеља вајара Зорана Павловића из Ужица и још једног другара. Након успешно обављеног посла у коме су сви учествовали, њих двојица су тражили начин да се захвале овом мештанину Лештана. То су учинили – спомеником!  И данас скулптура мами децу и одрасле да застану и фотографишу се са јединственим комшијом. 

Човек који је данас исправљао саобраћајне знакове и у чијем власништву је овај споменик, јесте Предраг Јанковић (53) из Лештана познатији под надимком Меда.

Предраг Јанковић, Меда

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар