Почетна » У ВАРОШИЦИ ГРОЦКА Игри и песми никад крају Куд ,,Србија 011“ (ФОТО)

У ВАРОШИЦИ ГРОЦКА Игри и песми никад крају Куд ,,Србија 011“ (ФОТО)

од admin
0 коментар

Традиционална музика и игра представљају верну слику народа, јер се кроз њу на најбољи начин осликавају све његове културне особине.

О моћи коју игра и музика поседују може се непрекидно говорити, али најбоље је гледати и слушати.

rts

На десној обали Дунава, у варошици Гроцка Културно – уметничко друштво ,,Србија 011“  , сем Заклопаче  од Септембра 2016.године почели су са радом у Основној школи ,,Илија Гарашанин“- Гроцка, Основној школи ,, Никола Тесла“- Винча, Спортском – рекреативном центру ,,Палестра“- Калуђерица.

Друштво које је релативно младо, са поносом приказује младим нараштајима да поштују и заволе народну игру и песму и својим активностима да подрже део културне традиције. За веома кратак период,  како сазнајемо остварили су велике успехе. Успех су стекли и  оосвојивши стипендију етно певања на фестивалу ,,Други глас Анђела“ – Тијане Јурић у Бајмоку.

tv-pink-omladinski

Безброј дечијих смотра : Пећинско културно лето – Пећинци,Фијакер стари – Батајница,  Сусрет пријатељства– Нови сад – Обровац,Село моје завичају мили – Сикирица – Параћин, Даут- Београд , Бела Паланка…

Разне манифестације и  промоције: Страшилијада, Земун сљубављу, отварање поште у Ритопеку, вртић Весењко у Калуђерици.. Турнеју у Бугарској на,, balkan folk fest“.

Деца са наше оштине не да су се само представљали разним фестивалима, већ су се и представила  са играма и песмама и на Студију ,,Б“ у емисији ,,Пеђолино“, у јутарњем програму на тв ,,Пинк“ од најмлађе секције до омладинске, где су гледаоци били одушевљени.

tv-pink

Задатак који су поставили је да уче и васпитавају децу да поштују и заволе традицију нашег народа. Тако да су 2016. годину затворили са новогодишњом емисијом ,, Магазин Србије на вези“ за дијаспору на РТС – сателит, и РТС-у.   У 2017. години очекује их безброј наступа, и дечија турнеја по Грчкој.

Можда ти се свиди

Оставите коментар