Почетна » ЖЕЉНИ ФОТЕЉА Отворена још једна КАНЦЕЛАРИЈА у Гроцкој а ево која странка опет добија „ФОТЕЉУ“

ЖЕЉНИ ФОТЕЉА Отворена још једна КАНЦЕЛАРИЈА у Гроцкој а ево која странка опет добија „ФОТЕЉУ“

од admin
0 коментар

Јуче је у просторијама реконструисане зграде политичких организација отворена канцеларија Повереника за синдикална питања Савеза самосталних синдиката Беоргада за општину Гроцка.

Како се наводи, Канцеларија је намењена да постане спона између локалне самоуправе, јавних и приватних послодаваца како би се заједничким снагама и заједничком вољом решавала сва отворена питања везана за радне споразуме.

Повереник ове канцеларије биће нико други до истакнити фукционер и одборник СНС-а, Зоран Зарић из Умчара. А свечаном отварању ове канцеларије присуствовали су заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Владимир Трајковић, члан већа Живадин Митрић, директор ЈП „Водовод и канализација Гроцка“ Ђорђе Јевтић, шеф протокола Гордана Мирковић и директори образовних институција, или другим речима све функционери владајуће већине у Гроцкој изузев „гостију“ из Београда.

Председник синдиката, Томислав Бановић је изнео и новину везану за решавање евентуалних проблема, тј. медијацију, односно мирно решавање спора између радника и послодавца а без мешања државних органа. Тако ће Грочани бити у прилици да ће представник власти решавати спор између радника и послодаваца.

Зоран Зарић (лево) са страначким колегама на „Београд је за Вучића“

Отварање канцеларија које воде страначки функционери напредњака у Гроцкој није нешто што је новина. Од доласка напредњака на власт 2012. године отворено је више такозваних канцеларија. Тако је била отворена канцеларија за брзе одговоре, или за младе, привреднике.. На њиховим позицијама постављену су партијски људи напредњака који су се истицали на штандовима ове странке.

2015. година. Председник Канцеларије за младе у Гроцкој дели пропагандни материјал СНС-а

ДРИ ПРОВЕРАВАО КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА МЛАДЕ

Канцеларије обично коштају грађане Гроцке, тако што им се из буџета издваја одређени новац. Врло често суме које се издвајају за овакве канцеларије немају трага где су утрошене. Тако је по извештају ДРИ-а, Канцеларија за младе Градске општине Гроцка у 2014. години добила је скоро три милиона динара. Мада, по истом извештају, није утврђено по којој основи је дато Канцеларији оволики новац и где је он утрошен.

„Извештај о раду Канцеларије за младе који је поднет не садржи датум подношења и састављања, као ни потписе координатора и сарадника Канцеларије за младе, нити лица која су контролисала рад Канцеларије за младе, а такође извештај није оверен, односно расходи су извршени на основу рачуноводствене исправе која не садржи све податке потребне за књижење у пословним књигама“, утврдио је тада ДРИ.

С друге стране, на првој седници Савета за младе Градске општине Гроцка одржане 9. октобра 2014 године, Чланови савета су констатовали да су имали недовољна буџетска средства.

У Гроцкој, што се тиче јавних предузећа, највећа потраживања имају радници бивших комуналних предузећа. Подсетимо се након што су данашњи носиоци власти у Гроцкој, направиши дуговање ЈКП Гроцка у износу од око 100 милиона динара, оформљена су три нова јавна предузећа: Грочански комуналац, Топлификација Гроцка и Зеленило и пијаце. Од свих тих предузећа данас је у функцији једино „Зеленило и пијаце“ Гроцка. Када се оснивало предузеће „Грочански комуналац“ многи радници који су були запослени на неодређено, прешли су у ново предузеће да раде са новим уговором на одрећено. Иако су малобројни опозициону одборници критиковали и указивали на пропаст новонасталих предузећа, власт у Гроцкој у којој учествује и данашњи повереник за синдикална питања, раднике је убеђивала супротно.

Предузећа су ипак пропала а многи радници су остали на улицама. Потраживања радника данас и нису тако мала, а до наплате тешко долази. Наплату су извршили најчешће управо чланови напредњака, односно функционери који су у тим предузећима били на местима директора, саветника, заменика и слично.

Биће интересантно видети у наредном периоду како ће се онај који представља власт, а сада и заступник права радника опходити према нагомиланим проблемима радника.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар