Почетна » ИШЛИ СМО 5. ОКТОБРА У БАМБИЛЕНД И НА СЛОБИН ГРОБ: Погледајте шта нам се догодило!

ИШЛИ СМО 5. ОКТОБРА У БАМБИЛЕНД И НА СЛОБИН ГРОБ: Погледајте шта нам се догодило!

од admin
0 коментар

Деценију и по од демократских промена у Србији посетили смо два симбола деведесетих година и владавине Слободана Милошевића, ево шта смо затекли

Пуних 15. година навршило се од револуције која је појела своју децу, од изгубљеног сна, када је на милионе људи окупила иста идеја, а то је КРАЈ ВЛАДАВИНЕ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА! Телеграф.рс се баш данас, деценију и по након пада режима лидера СПС-а упутио у Пожаревац, родну, а уједно и вечну кућу бившег председника СРЈ, али и у симбол његове владавине – БАМБИЛЕНД и затекао две напуштене руине!

Освануо је и тај 5. октобар 15-ти пут након 2000. године када је преко милион грађана Србије изашло на улице и натерало лидера СПС-а Слободана Милошевића да призна пораз на изборима од кандидата ДОС-а Војислава Коштунице. Био је то трачак наде за све у Србији, наде у бољи живот, у боље сутра, ипак 6. октобар никада није освануо.

Упутио сам се, НЕ пред Скупштину Србије која је пре 15 година чак и горела и НЕ на дедиње пред “Вилу Мир”, где је брачни пар Милошевић провео последње дане заједно у Београду. Одлучио сам да одем у Пожаревац, да обиђем гроб Слободана Милошевића и симбол 90-тих “Бамбиленд”. Као и од “револуције” ни од ова два здања није ништа остало.

Foto: Profimedia, Tanjug/Sava Radovanović

Одмах по доласку у Немањину 41, видело се да је то сада трошна кућа која се веома слабо одржава. Њу чува један старији човек, пензионер, који ми је на молбу да уђем и обиђем гроб Слободана Милошевића отворио капију и само рекао: “Хвала Богу да се и њега неко сети, макар и данас”.

Гроб и споменик Слободану Милошевићу и даље стоји чврсто у дворишту његове куће, одавно га неко није обишао, а то нам је потврдио и “чувар куће”.

Foto: Telegraf.rs

Питао сам људе који су пролазили поред Слобине куће знају ли шта је данас било, само су ме бледо гледали.

– Е мој сине, давно је то било, ко се тога више сећа. 5. октобар је заборављен одмах сутрадан, тако ти је то у Србији – каже за наш портал Латар. Г. (63) из Пожаревца.

Foto: Telegraf

Видео сам довољно. Кренух у “Бамбиленд”…

Од оног чувеног “Бамбиленда” који је требао бити место за младе, а који су заједно градили тадашњи концерн “Бамби” и Марко Милошевић, син тадашњег председника Слободана остала је само трошна табла на улазу, као симбол великих планова, а врло мало реализације.

Foto: Telegraf

Отворен је током НАТО бомбардовања Србије 1999. године, а чувени пожаревачки „Бамби парк“ данас је руиниран и заборављен.

Foto: Telegraf.rs

Саграђен је на површини од 2,5 хектара, који им је тада град препустио без накнаде, а после пада режима Слободана Милошевића “Бамби“ је одлучио да граду врати земљиште те је тадашњи градоначелник, Миодраг Милосављевић, јавно је изразио жељу да тако поступи и Марко Милошевић. Међутим, о томе се Милошевић није огласио.

Foto: Profimedia/AFP

“Бамби парк” је данас руина, свуда се види да је зуб времена радио своје. Ту су сада трошне дрвене кућице у којима уточиште пронађе по који бескућници, напуштен базен са водом зелене боје од жабокречине, а сви заклони од сунца су тотално полупани.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Све ово је још један доказ да 6. октобар никада није свануо за Србију, а како каже премијер Србије Александар Вучић који је данас отварао нови погон плазма кекса у Пожаревцу: “Пустимо историји да каже свој суд о 5. октобру“!

Foto: Telegraf

Уосталом, прошетајте заједно са нама и уверите се…

Д. Злојутро   Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар