Почетна » „Испуштали смо киселину у реку по налогу директора, молио сам га да престане“

„Испуштали смо киселину у реку по налогу директора, молио сам га да престане“

од Други Пишу
0 коментар

Косјерић се годинама налази у врху градова са највећим загађењима ваздуха, али по свему судећи ништа боље не пролазе ни реке. О томе последњих дана јавно сведоче некадашњи радници фабрике „Елкок“ која се бави производњом ПВЦ каблова и поцинковане траке, наводећи да се опасан отпад годинама избацивао на две локације, директно у природу.

„Ту је највише одлагано, по десет тона бацано са 500 килограма креча, да би нешто елиминисали, али то је тешко. Ту нам је један радник упао у рупу, једва смо га извукли, па су после прешли на реку Лимац и ту се просипа“, прича Радул Милошевић бивши шеф обезбеђења ове фабрике.

Речица Лимац пролази тик поред фабрике, поред самог погона што је додатно олакшало искуштање киселине, која је даље ишла скрапеж и Мораву.

„Ово је јако близу, изручи се у канистар и сипа у једну шахту која иде директно у речицу“, додаје Милошевић.

Милошевићеве речи потврђује и Горан Петровић који је у фирми радио 15 година.

„Знали смо ми све шта се ради, добијали смо наређења директно од…по хијерархији то иде, од директора и шефа“, рекао је Секулић.

Како би доказали да говоре истину, спремни су да иду на суд, а за то као доказ имају свеску у којој су све записивали по датумима.

„То је радио скиписта Дејан, који ће исто потврдити. Ту има доста сведока који желе да се појаве на суду. Ја сам упозоравао директора, они нам трују град и нашу децу“, каже Радул.

На оптужбе некадашњих радника фабрика „Елкок“ менаџмен се није огласио, и за сада се остаје без одговора како и где се складишти отпад.

Павле Ивковић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 + 20 =