Почетна » ИСТРАЖИЋЕМО СВЕ ОКО НАТО БОМБАРДОВАЊА! Докторка Даница Грујичић: Они који тврде да бомбардовање није изазвало ВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД РАКА никада нису лечили ниједног пацијента са онколошког одељења!

ИСТРАЖИЋЕМО СВЕ ОКО НАТО БОМБАРДОВАЊА! Докторка Даница Грујичић: Они који тврде да бомбардовање није изазвало ВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД РАКА никада нису лечили ниједног пацијента са онколошког одељења!

од admin
0 коментар

Начелница Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије Даница Грујичић изјавила је данас да ће последице НАТО бомбардовања у Србији бити испитане на научној основи и да они који тврде да бомбардовање није утицало на пораст броја оболелих од канцера “никада нису лечили онколошке пацијенте“.

Грујичих је рекла да ће Комисија коју су формирала четири министарства на научној основи и математички прецизно испитати последице НАТО бомбардовања.

“Кад све будемо изанализирали, онда ћемо разговарати о томе, а они који тврде да бомбардовање није изазвало већи број оболелих од рака никада нису лечили ниједног пацијента са онколошког одељења“, рекла је Грујичић новинарима након обиласка новоизграђене зграде Центра за “Икс нож“ у оквиру КЦС којем су присуствовали председник Србије Александар Вучић и министар здравља Златибор Лончар.

Подсетимо, један од оних који тврде да епидемије рака нема и да НАТО бомбардовање нема удела у повећању броја оболелих од карцинома је и епидемиолог проф. др Зоран Радовановић.

„За питања фактора ризика, односно узрока оболевања надлежни су епидемиолози, а они су једногласно закључили да: а) нема епидемије рака у Србији; б) не постоје индиције да је уранијум – било да је обогаћен, природан или осиромашен – на било који начин повезан с раком; ц) ружно је што поједини лекари кривотворе податке о раку и плаше народ. Ове ставове једногласно су подржали крајем прошле године Председништво и Скупштина Српског лекарског друштва“, изјавио је он почетком октобра у интервјуу за Курир.

Курир.рс/Тањуг

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 + seven =