Почетна » Из Крњаче у Моровић пребачено 90 миграната

Из Крњаче у Моровић пребачено 90 миграната

од admin
0 коментар

 

Како је саопштила Трансбалканска солидарност, организација која се бави правима миграната, наводно су јаке снаге Жанадармерије, уз асистенцију Комесаријата, и по њиховом списку, тражили и премлачивали пендрецима штићенике овог кампа, те их изложили сузавцу у затвореном простору.

“Након тога, пуна два аутобуса људи који су живели у кампу одведена су у непознатом правцу“, тврде у Трансбалканској солидарности.

Међутим, из Комесеријата за Данас наглашавају да су мигранти који су пребачени у Моровић, самци, мушког пола и различитих националности и да су послати аутобусима, уз пратњу Жандармерије, „која је професионално обавила свој посао не дозвољавајући да ствара неред“.

„Главни разлог премештања групе миграната је да се растерети центар који у овом тренутку броји 827 корисника, углавном породица, као и потребе смањивања тензија које тињају већ неко време у Центру између самих миграната, због чега је и долазило и до међусобних физичких обрачуна и туча“, указују у Комесеријату и додају да ће и у наредном периоду радити свим снагама на томе да боравак свим лицима у азилнм и прихватним центрима буде што лакши и достојанственији, „али уз максимално поштовање свих закона Реублике Србије“.

Ј. Диковић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар