Почетна » Изречена мера радио Пулсу, забрана емитовања и јавно извињење уреднику Жиг инфа

Изречена мера радио Пулсу, забрана емитовања и јавно извињење уреднику Жиг инфа

од admin
0 коментар
rsrp

 Подсетимо се,  средином јануара 2021. емитујући аудио записе на фреквенцији 88,7 мхз, на сваких 15 -ак минута у просеку, Стефан Радић оптуживао је Жељка Маторчевића и Жиг инфо да својим „пријавама“ против радио Пулса настоје да му угасе сигнал. У аудио објавама он признаје да ради нелегално у сваком погледу, али разлог за гашење фреквенције није тај, већ искључиво „пријава“ Жиг инфа. У свом обраћању аудиторијуму, Радић је користио речи о којима не треба ни расправљати, јер сваком нормалном човеку не треба објашњавати о каквој је особи реч, ако уплиће породицу са употребом клетве.

„Видећете људи кад се буде разболео, када добије ракчину неку, и он и његова породица. Када буду ишли по манастирима, неће их испрати ни Свети Петар ни Бог ни нико. Срам их било бре, срам га било поготово Жељка Маторчевића. И нек се запита зашто не могу да имају децу он и Драгана. Нека се запитају“, речи су које је тада у свом монологу изговарао Стефан Радић.

Како се кампања наставила и у наредним данима, преко фрекфенције Радио Пулса, колектив Жиг инфа сматрао је да треба да се огласи о изнетим гнусним лажима и евидентним вређањем од стране Стефана Радића.

Саопштење Жиг инфа- ОВДЕ

Поред саопштења, уредник Жиг инфа, Жељко Маторчевић обратио се, између осталога, и РЕМ-у због вређана достојанства личности од стране радио Пулса.

 РЕМ је потражио снимке  спорног емитовања радио Пулса. Међутим, власник радио Пулса, Стефан Радић, покушао је да изигра РЕМ тако што је наснимио другачији програм од емитованог у јавности и такав снимак доставио и то тек у марту месецу. Како РЕМ није могао да утврди који је снимак валидан, позвао је Жељка Маторчевића и Стефана Радића да се изјасне о спорном догађају на седници одржаној 10 маја 2021. 

Власник радио Пулса, Стефан Радић дошао је на састанак са извесним Зораном Тотићем који је представљен као уредник информативног програма, иако овакав програм не постоји код овог оператера. Представници радио Пулса су упорно негирали да је спорни садржај емитован и инсконструисали су причу да је снимак послат преко вибер поруке Радићевим познаницама, те је исти  завршио и код уредника Жиг инфа, Жељка Маторчевића, који га је преко своје радијске опреме пустио у етар на истој фреквенцији са које емитује радио Пулс. Такође, према речима представника Пулса, ова пријава је уствари лажна оптужба и прогон због припадности одређеној политичкој опцији, односно Маторчевић и Митић су лажно оптужили Радића јер су припадници странке којој Радић не припада. Иначе, Радић је члан Српске напредне странке. Међутим, своје тврдње Радић и Тотић нису могли да поткрепе доказима, те је РЕМ утврдио да је све учињено са преумишљајем.

rsrp

Према РЕМ-у, радио Пулс  (Стефан Радић) је у овом конкретном случају на нарочито тежак начин повредио одредбе закона, односно достојанство личности подносиоца пријава Жељка Маторчевића и Ненада Митића.

-Радио Пулс (Стефан Радић) је то учинио умишљајно, на веома погрдан и омаловажавајући начин, континуираним вређањем подносилаца пријава, наводи се, између осталога, у  образложењу.

Емитеру радио Пулсу су дати одређени рокови од дана пријема решења РЕМ-а, у којима мора да испуни наложено. Међутим, правном лицу носиоцу дозволе радио Пулса из Гроцке је  прошле године одузет ПИБ јер је навео фиктивну адресу. Тачније, Стефан Радић власник радио Пулса и предузећа „Контекст д.о.о“ (носиоц дозволе) изиграва законе Републике Србије, између осталога, јер пријављује предузећа на фиктивне адресе. Са таквим адресама, пошта се враћа пошиљаоцу, те Радић неће морати да испуни решење јер, правно гледано, није званично обавештен о наложеним мерама.  Исти такву правну заврзламу користио је и приликом предаје тражених снимака од стране РЕМ-а. Наводно, радио Пулс није примио допис у којем се тражи да се доставе снимци. Добијајући тако  на времену, власник радио Пулса (Стефан Радић) наснимио је снимке које су се, по његовом, емитовали у програму. Када су снимци спаковани тако да нема оних који су ишли у етар и који би довели до кажњавања емитера, власник радио Пулса преузима пошту и шаље такве конструисане снимке РЕМ-у.

Решење које је донео РЕМ је коначно и против њега се може покренути управни спор.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

Можда ти се свиди

Оставите коментар