Почетна » „Извештај кад се вратим с мора“: Зекић о извештавању медија о децембарским изборима

„Извештај кад се вратим с мора“: Зекић о извештавању медија о децембарским изборима

од Други Пишу
0 коментар

Председница Савета Регулаторног тела Србије за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић је казала да ће коначан извештај о извештавању јавних сервиса, кабловских емитераи комерцијалних телевизија о децембраским изборима бити на дневном реду седнице Савет РЕМ-а почетком јула, када се она „врати с мора“.

Тако је одговорила на питање Удружења новинара Србије (УНС) које је навело да ни после шест месеци од децембарских парламентарних избора, РЕМ још није објавио податке о извештавању комерцијалних телевизија током изборне кампање.

„Извештај је требало да буде на дневном реду прошлог петка, али с обзиром на то да он има 300 страна, нисам стигла да га прочитам на време и лично сам га скинула с дневног реда. Када се вратим с мора, почетком јула, биће на дневном реду“, рекла је Зекић за УНС.

Казала је да је то коначан извештај који ће обухватити све праћене емитере, не само комерцијалне телевизије, већ и јавне сервисе и кабловске емитере о надзору чијег програма током предизборне кампање је РЕМ извештај објавио 26. децембра прошле године.

„Овај извештај биће опширан, обухвата и наративни и статистички део и садржаће – видећете – више података од оног објављеног крајем децембра за јавне сервисе и кабловске емитере“, рекла је Зекић.

На питање због чега се толико чека извештај, односно зашто РЕМ касни са објављивањем података за комерцијалне емитере, Зекић је одговорила да „РЕМ не касни и да се овакви извештаји увек раде шест до седам месеци“.

„Уопште не каснимо. То што Европа замишља да то може да се уради за две недеље, то може да заборави. Овакви извештаји су обимни и захтевају много времена“, казала је она.

УНС је раније објавио да је стручна служба РЕМ-а мониторинг о извештавању комерцијалних телевизија (ТВ Пинк, ТВ Б92, ТВ Прва и ТВ Хепи) за време изборне кампање завршила још 20. децембра.

РЕМ је 26. децембра објавио Извештај о надзору програма током предизборне кампање за период од 1. новембра до 14. децембра, у којем се налазе основни изводи из мониторинга медијске кампање за изборе за РТС 1 и 2, РТВ 1 и 2, Н1, Нову С, Ал Џазиру и К1, али не и за комерцијалне емитере са националном фреквенцијом.

Foto N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар