Почетна » Извођач радова Милленниум Теам-а због изградње Вива Ресиденцес тражио уступање паркинга ОШ Вељко Дугошевић

Извођач радова Милленниум Теам-а због изградње Вива Ресиденцес тражио уступање паркинга ОШ Вељко Дугошевић

од Други Пишу
0 коментар

Фирма Structura Concept  доо је извођач радова фирме Милленниум Теам који гради стамбено-пословни комплекс Viva Residences  од преко 34.000 квадрата са 184 стана и 271 паркинг местом на месту некадашњег Института Гоша.

Институт Гоша који је порушен након продаје Милленниум Теам-у у новембру 2018. се налази поред основне школе Вељко Дугошевић на Звездари. Structura Concept је 8. септембра 2023. упутила ОШ Вељко Дугошевић молбу за коришћење паркинга у школском дворишту од септембра 2023. до децембра 2024. Како су нас контактирали забринути родитељи ученика школе обратили смо се школи по овом питању и дошли смо до информација које следе у наставку.

У молби Structura Concepta се тражи да школа уступи део школског дворишта, паркинг и део приступног пута из улице Милана Ракића за потребе одлагања материјала и опреме, паркирање доставних возила и градилишне контејнере. Образложење које је дато зашто школа треба да уступи паркинг и приступни пут је што извођач радова има „потенцијални проблем са повећаном знатижељом ученика коју чак и уз пуну позорност наставника не могу да контролишу, нарочито не при доласку ученика у школу.“

Дакле, уместо да Structura Conceptпредузме додатне мере заштите градилишта, ова фирма је предложила заузимање јавне површине зарад ширења градилишта, додатно угрожавње безбедности ученика и наставника и једном речју заменила тезе. У молби се такође наводи да се паркинг и приступни пут налазе у зони крана који свакодневно опслужује градилиште грађевинским материјалом и опремом и даје се препорука да се зона паркинга у дворишту школе не користи од стране наставника као и да приступни пут не користе ученици и запослени школе.

Представници фирме Structura Concept су присуствовали седници Школског одбора одржаној 12. септембра и детаљније изложили свој предлог односно молбу. У записнику са седнице је наведено да је планирано да до децембра 2024. године велика јама дубине скоро 40 метара која сада постоји на градилишту буде попуњена. Остаје нејасно како извођач радова планира да обезбеди јаму дубоку 40 метара, што је око 12 спратова, са оградом која једва да надмашује ограду школског дворишта.

Сматрамо да извођач радова треба да уложи додатне напоре и боље обезбеди градилиште због близине школе и угрожености ученика и наставника. Такође не видимо никакву оправданост у заузимању паркинга и дела школског дворишта зарад проширивања градилишта што се представља као повећање нивоа безбедности и разумемо оправдану забринутост и противљење родитеља. Школско двориште треба да користе деца за игру и да у њему буду безбедна, а не да га инвеститор користи као магацин и да проширује градилиште, наводи се у саоптењу Наше месне заједнице.

Можда ти се свиди

Оставите коментар