Почетна Друштво ИЗВРШИТЕЉИ СВЕ БАХАТИЈИ: ‘Већ месецима ми је блокиран рачун, а никада ми нису послали ни опомену ни казну’!

ИЗВРШИТЕЉИ СВЕ БАХАТИЈИ: ‘Већ месецима ми је блокиран рачун, а никада ми нису послали ни опомену ни казну’!

од admin
0 коментар

Извршитељи упркос протестима грађана и стручне јавности, и даље безобзирно харају Србијом, без упозорења блокирају људима рачуне и улазе им у домове. Притужбе на њихов рачун се нижу, али они и даље неометано врше свој рад. Остаје да се види докле.

Бахати извршитељи који без претходног обавештавања грађанима стављају административне забране на плате и пензије све су чешће, с правом, тема медија.

Такав случај затекао је и читатељку dnevno.rs из Ниша (име познато редакцији), чији је супруг искусио блокаду рачуна због казне за паркинг!

– Све је почело 15. новембра прошле године, када је мом супругу блокиран рачун са платом, и то на износ од 45.000 динара плус камата и то у три месече рате. Нисмо добили никакво обавештење о блокади, нити о казни. Последњу рату исплатили смо у јануару ове године. Међутим, 11. марта нам је стигао други документ о новој наплати, такође без претходног упозорења о казни, тако да смо остали ускраћени за могућност да платимо казну у законском року од осам дана – огорчена је читатељка.

Друга казна им је, како нам је објаснила читатељка, стигла од другог извршитеља, док још нису успели да себи разјасне ни порекло прве. Рачуницом су дошли до тога да је прва блокада рачуна настала због три казне, док је друга последица једне неплаћене казне за непрописно паркирање.

– Углавном смо водили рачуна приликом паркирања. Међутим, готово да никад нисмо ни затекли казну на аутомобилу, можда два пута у последње две године – напомиње наша читатељка којој је од прекјуче поново блокиран рачун без икаквог упозорења.

– Блокада плате на износ од 48. 000 динара нас је шокирала. Безумље овог режима је у томе сто је допуштена овако ригорозна наплата казни. У Нишу паркинг кошта 37 динара, а казна је 14.600! Не бих се бунила против било које казне да није 400 пута већа од основе! Вероватно имају фотографије нашег возила, али ми их нисмо видели. Можда су оставили опомену, али је ми нисмо нашли. Од сва четири прекршаја о којима је реч, ми смо нашли само једну опомену испод брисача – закључује огорчена Нишлијка.

Подсетимо, о бахатости извршитеља говорили су и заштитник грађана Саша Јанковић, као и повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић. Обојица су говорили да нема ефикасне контроле рада извршитеља.

Радње које предузимају приватни извршитељи, иако не морају да повређују, дубоко погађају право извршног дужника на поштовање приватног и породичног живота – рекао је својевремено за медије Саша Јанковић.

Међутим, и поред реаговања народа, али и стручне јавности, извршитељи и даље безобзирно запоседају људима рачуне без икаквог претходног упозорења.
Остаје питање да ли ће и када неко реаговати?

(dnevno)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар