Почетна » Јакша (5) и Софија (2) су и даље државни непријатељи: Бахата директорка им не да у вртић, упркос инспекцији

Јакша (5) и Софија (2) су и даље државни непријатељи: Бахата директорка им не да у вртић, упркос инспекцији

од Други Пишу
0 коментар

Након што су деца политички „неподобних“ родитеља једноставно остала без места у вртићу „Влада Обрадовић Камени“ у Пећинцима, инспекторка је била у овој предшколској установи и утврдила да постоје неправилности, те да деца треба да се врате у вртић. Неколико дана касније, и поред одлуке инспекторке, деца још увек нису у вртићу.

Како за Нова.рс каже Јелена Мажић, мајке Јакше (5) и Софије (2), деце којима је онемогућено да крену у вртић и која су стављена на листу чекања, инспекторка је обишла овај вртић, а тада је и уврдила да постоје неправилности у раду ове установе, те да има довољно места за сву децу.

„Ипак, још увек нема помака, моја деца још увек не иду у вртић, управа вртића се потпуно оглушила на инспекторкино саопштење“, каже Мажић.

Како даље наводи, инспекторка која је открила неправилност у раду ове предшколске установе, сада треба да обавести своје надређене о ономе што је затекла на терену.

Из канцеларије Заштитника грађана Мажић је добила обавештење да Градска управа Сремске Митровице, Управа за образовање, до 11. октобра треба да извести Заштитника о резултатима надзора, о томе да ли је вртић поступио по мерама просветног инспектора, и ако није, које ће даље мере бити предузете у вези са оваквим поступањем установе.

Редакција портала Нова.рс контактирала је вртић „Влада Обрадовић Камени“ у Пећинцима. До објављивања овог текста, нисмо добили одговоре на питања упућена мејлом, а која се односе на инспекцијски надзор и разлоге што деца још увек не иду у вртић, упркос томе што је утврђено да има места. На наш телефонски позив, такође нису одговорили.

Подсећања ради, деца Јелене Мажић, али и деца других родитеља који су политички „неподобни“ стављена су на листу чекања јер у вртићу у Пећинцима наводно није било места, нити су добили понуду да децу упишу у неку другу установу у близини. Тада су схватили да проблем имају сви родитељи који су чланови опозиционих политичких странака. Проблем чак имају и Мажићи, иако нису чланови, али је близак члан њихове породице активан у Демократској странци.

Заправо, проблем није у деци, нити њиховим породицама – већ у Милораду Пантићу Лукију.

„То је човек који у Пећинцима има утицај у свакој компанији, сви људи који раде, заправо раде за њега“, објаснила је Мажић.

Иначе, Мажићи су добили одговоре на жалбе које су упутили вртићу, а у којима се наводи да је „уписна комисија разматрала захтев“, али да су „сви смештајни капацитети попуњени“, што је сада инспекторка оценила као нетачно.

Дуња Марић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар