Почетна » ЈАНКОВИЋИ ПРЕКО НОЋИ ОСТАЛИ БЕЗ СТОКЕ И 1.700.000 ДИНАРА! Милош дао оглас преко интернета, уследиле НЕВОЉЕ, надрљао и стриц

ЈАНКОВИЋИ ПРЕКО НОЋИ ОСТАЛИ БЕЗ СТОКЕ И 1.700.000 ДИНАРА! Милош дао оглас преко интернета, уследиле НЕВОЉЕ, надрљао и стриц

од Други Пишу
1 коментар

Милош Јанковић из села Кораћица код Младеновца огласио је преко интернета да продаје три бика, не слутећи да ће му то донети невоље.

Наиме, врло брзо се јавио купац с одличном понудом, па су се договорили да милион и седамсто хиљада динара уплати на рачун. Убрзо породици Јанковић је остала празна штала, а остали су и без новца.

– Нисам хтео да му дозволим да оде док уплата не легне. После неких пола сата седења, показао ми је поруку из своје банке да је уплата пребачена на мој рачун. Проверавам поруку, стварно је тако, писало је и мој број рачуна, име, презиме, све, све. Након тога ми показује извештај са мејла да је трансакција обављена, али у међувремену зове књиговођу и каже да не може бити новац данас зато што је већ касно, било је око пет часова поподне, него да ће бити сутра зато што је велика сума новца. У питању је било 1.700.000 динара. Након тога гаси телефон, нисам имао више никакав контакт са њим, а паре наравно нису легле – прича преварени Милош Јанковић за РТС.

И Милошев стриц Горан остао је без стоке и новца.

– Ово ми се није десило никад, а бавимо се пољопривредом, од кад сам дете био и отац ми се бавио пољопривредом, никада нам се ово није десило. Продавао сам и раније накупцима, пазарцима разним, увек су нам плаћали, и на рачун – каже Горан Јанковић који је остао без четири бика и краве.

Случај су пријавили полицији у Младеновцу, а из Основног јавног тужилаштва у Младеновцу кажу за РТС да је у току преткривични поступак, односно да се проверавају наводи кривичне пријаве против НН извршилаца.

У Привредној комори Србије кажу да трговину животињама контролише Управа за ветерину. Сваку животињу која се превози на другу територију мора да прати одговарајућа документација.

– Мали произвођачи, наши фармери често пођу за понуђеном вишом ценом за своју стоку и у тренутку када желе да реше све то јер је стока стигла за економско искоришћавање дешавају се такве ствари. То не треба да буде пракса, фармери треба да се договарају са кланицама, са откупљивачима који су озваничени и да на тај начин себе заштите у том материјалном и финансијском смислу – објашњава Ненад Будиновић из Привредне коморе Србије.

Поблем је у томе што кланице ретко откупљују само неколико грла. Решење за мале пољопривредне произвођаче је да се удруже у задруге и на тај начин побољшају своју позицију на тржишту или да буду изузетно опрезни и послују само са провереним откупљивачима.

Полиција покушава да уђе у траг лажном трговцу који је преварио неколико сточара у околини Младеновца за вишемилионску своту.

Ртс/Курир

Можда ти се свиди

1 коментар

DJORDJE децембар 31, 2022 - 14:25

Ko zna zna dok je ovaca za sisanje cobani su tu da ih sisaju kakvi racuni kakvi bakraci kes lovu u ruke pa onda tovaris stoku i do ovakvog ishoda nikada ne bi doslo sada i da ga nadju sve je dzaba ti si ostao bez para i usput si debelo platio skolu.

Понови

Оставите коментар