Почетна » Јелена Обућина добила награду „Душан Митровић“/ Видео

Јелена Обућина добила награду „Душан Митровић“/ Видео

од admin
0 коментар

 

На Дан људских права испред платоа Филозофског факултета окупили су се грађани, новинари, представници удружења и покрета како би обележили Дан људских права.

Говорећи о људским правима, Обућина је рекла да се слаже с тим да немамо шта да славимо, иако би радо прославила награду коју је добила. „Пре је време за борбу и да пробамо да променимо нешто у погледу стања не само људских права, већ свеукупно. С обзиром да је неки оптимизам кренуо одавде, како је (Јанко ) Баљак помињао, и у мрачним деведесетим, можда би било добро да у овим не тако много бољим временима да пошаљемо поруку да нам оптимизам нико не сме узети и да га нипошто нећемо дати и да ћемо се борити не само за боља људска права него за бољи живот, достојан живот и онакав какав заслужујемо“, рекла је Обућина, преноси Н1.

 

На скупу су се окупљени подсетили бубњара Драгољуба Ђуричића који је преминуо ове године, а био је симбол протеста од пре више од 20 година, поручили су организатори.

Окупљеним грађанима обратио се и Раде Панић испред медицинских радника који су добили захвалницу за борбу за људска права. „Открићу вам једну тајну. Ја ћу сутра у 14х бити у Прељини, а ви где ћете бити“, рекао је Панић окупљенима.

Поред медицинара захвалницу су добили и активисти за заштиту животне средине.

Такође, организације и активисти добили су захвалнице за допринос и залагање да се у Србији живи достојанствено.

Н1/Нова/ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар