Почетна » Јовановић тражи испитивање председника општине Гроцка

Јовановић тражи испитивање председника општине Гроцка

од admin
0 коментар

Осумњичене за паљење куће новинара Милана Јовановића из Гроцке, надлежно Друго основно тужилаштво у Београду терети за кривично дело изазивања опште опасности, али Јовановић и његови правни заступници инсистирају да би ово требало третирати као убиство у покушају, указујући на председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића као могућег налогодавца.

Ово је за Данас потврђено из адвокатске канцеларије Матић, која заступа Јовановића у оба случаја. Адвокатица Ана Матић Алимпијевић објаснила је да су Јовановић и његова супруга саслушани 14. јануара у својству оштећених пред Другим основним тужилаштвом у вези са паљењем куће. – Они су придружили кривичном гоњењу, а поступак се тренутно води против Игора Новаковића и Александра Маринковића, који су у притвору. Међутим, овај кривични поступак се води због кривичног дела изазивање опште опасности, а по нашем мишљењу, истрага треба да се води за кривично дело убиство у покушају. Ја сам предложила да се списи предмета доставе Вишем јавном тужилаштву, које би било надлежно за кривично дело убиство у покушају, али о овом предлогу се још није одлучило, а у току је поступак вештачења на околност висине материјалне штете, навела је Матић Алимпијевић. Она је истакла и да је је Јовановић у својој изјави навео да сумња да је покушај његовог убиства наручио Драгослав Симоновић, те и он и његови правни заступници и даље очекују и верују да ће тужилаштво предузети све мере да те сумње испита. – Предложили смо и да се обави балистичко вештачење чауре метка која је пронађена на лицу места, као и да се испита још један сведок, чији идентитет сада не могу да откријем, навела је Матић Алимпијевић. Због овог напада на Јовановића ухапшена је још једна особа – Бојана Цветковић Шијачки, али се она нагодила са тужилаштвом те је пуштена. Споразум којим она признаје кривицу надлежно тужилаштво није желело да достави јавности по захтеву новинара БИРН-а, уз образложење да би то могло да угрози истрагу која је у току.

Ништа званично о упаду у стан

Новинар Милан Јовановић није добио информацију ко су ухапшени за упад у стан у коме он живи након што му је запаљена кућа, а за које полиција тврди да немају везе са претходним нападом на новинара. Његова правна заступница нам је рекла и да је Јовановић добио само усмену информацију од криминалистичког инспектора да су ухапшена „нека лица која су осумњичена“, али да званичне информације од тужилаштва нису добили. „Нисмо обавештени од тужилаштва о томе како се та лица зову, нити је у вези с тим догађајем у тужилаштву дата изјава.“   А. Поповић, Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + 13 =