Почетна » Јовановић: Власт и даље штити нападаче на новинаре

Јовановић: Власт и даље штити нападаче на новинаре

од admin
0 коментар

 Симоновић, иначе високи функционер СНС, ухапшен је због сумње да је наредио паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића из Гроцке, а притвор му је прошле недеље продужен за још 30 дана због сумње да би могао да утиче на сведоке.

 
Ипак, о његовој смени и томе ко ће водити ову општину, што би могло бити пресудно за даље поступке против Симоновића, још увек се не одлучује.
 
Процедуру за смену председника општине могла би да покрене Скупштина општине Гроцка, али општински одборници нису се још ниједном састали од почетка ове године. Уколико се општинска седница не одржи ниједном у три месеца, Скупштина града Београда могла би да покрене процедуру увођења принудне управе у општину и да распише изборе.
 
Заменик градоначелника Београда Горан Весић, објаснио је новинарима пред почетак јучерашње седнице Скупштине Београда да у граду за сада не могу да разматрају ову тему.
 
– О смени председника могу да одлучују одборници општине. Принудна управа се уводи по закону само уколико се три месеца не одржи седница скупштине општине, то је онда посао скупштине Београда. Ми такав случај још увек немамо, што значи да нема услова да о томе расправљамо. Ако се не буду састали три месеца ми ћемо првог дана покренути процедуру, нагласио је Весић.
 
Да градска власт није толико „немоћна“ у овом случају, подсећа за Данас Никола Јовановић, заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију у скупштини Београда. Јовановић истиче да одлуке на свим нивоима зависе искључиво од политичке воље, односно од врха владајуће странке.
 
– Драгољуб Симоновић је морао већ да поднесе оставку, а скупштина општине Гроцка да моментално изабере новог председника. Тврдња да Александар Вучић и Горан Весић немају утицај на одборнике своје странке у Гроцкој је увреда за интелигенцију. Очигледно је да штите оне који новинарима пале куће и наручују атентате на неистомишљенике, навео је Јовановић.
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар