Почетна » Јанковић: За сада неће бити потпуног затварања угоститељских објеката

Јанковић: За сада неће бити потпуног затварања угоститељских објеката

од admin
0 коментар

 

„Ако ти објекти не могу да спроведу мере које су на снази, односно да се превентива спроводи у овом режиму рада, може да постане неопходно и да се донесу строже мере. У овом тренутку је много важније да се ове мере спроведу“, рекао је имунолог Јанковић за РТС.

Навео је да Кризни штаб покушава да допре до што више људи, да се свакоме обрати непосредно и стави нагласак на чињенице.

„Ово је тешка борба. Видите и у свету велики део грађана доводи у питање мере, чак и тамо где су бројке још горе. Имате протесте. У Холандији су људи демолирали градове зато што је забрањено да се увече окупљају. То је веома либерална земља, има дугу традицију грађанске свести, ипак нису избегли такву судбину“, указао је Јанковић.

Он је оценио да је мали број грађана до сада вакцинисан да би се видели ефекти вакцинације, али и да вакцинација не сме бити оправдање за опуштање и непридржавање противпандемијских мера.

Додаје да се нада да ће ефекат вакцинације бити видљив током ове године.

Када је у питању ситуација на скијалиштима, Јанковић наводи да је медицински део Кризног штаба, што је иницијално било и усвојено када је одобрена скијашка сезона, стајао на становишту да се може дозволити само 30 одсто пуног капацитета.

„Да ли је било тако, то треба анализирати“, каже члан Кризног штаба, додајући да ће се поштовање те препоруке видети кроз неколико дана.

Бета, РТС/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар