Почетна Друштво Јунак! Победио корону, продао кућу, дао 10.000 евра за Мињу

Јунак! Победио корону, продао кућу, дао 10.000 евра за Мињу

од admin
0 коментар

 

Пензионер Радослав Марјановић из Умчара, продао је своју кућу и добијених 10.000 евра донирао за лечење једногодишње Миње Матић, са жељом да његов чин буде пример осталима да, колико ко може, помогне деци којој је то у овим тешким временима неопходно.

Марјановић је за домаће медије изјавио да је пет дана био хоспитализован због коронавируса, те да је тада схватио да је лечење и оздрављење најбитније. Како је испричао, његови унуци су обезбеђени, а новац му није потребан. Здравље деце је, каже, најбитније.

Кућа коју је продао је била наследство које је добио од стрица.

 

Мала Миња Матић, рођена је у јуну прошле године. Иако је испрва све било добро, родитељи су приметили да Миња постепено престаје да помера ноге и руке, отежано дише, слабије једе. Одмах су потражили помоћ. Испоставило се, на жалост, да се ради о реткој и изузетно тешкој неуромишићној болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не утиче на мозак и когнитивне функције.

Са пет месеци је примила прву терапију доступну у Србији. Захваљујући Спинрази Миња дише, једе и гута сама, али и даље не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи нити да седи.

Срећом, од недавно постоји и генска терапија и Миња је добила шансу да се избори са опаком болешћу. Једини начин лечења је лечење у иностранству. Поред лека који је веома скуп, толико скуп да родитељи могу само да сањају да сами прикупе толики новац.

Мињи је такође потребан и апарат за искашљавање, ортопедска помагала, физикална терапија, као и трошкови смештаја и пута ради одласка на лечење у иностранство.

ПОМОЗИМО МИЊИ:

Слањем СМС поруке: Упишимо 845 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман845 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000732401-90

Уплатом на девизни рачун: 160600000073283743
ИБАН: РС35160600000073283743
СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: ПаyПал

Перо Јововић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар