Почетна » Јутка организује митинг подршке самом себи

Јутка организује митинг подршке самом себи

од admin
0 коментар

 

Како незванично сазнајемо, Јеличић не само да не намерава да ускоро оде са функције, већ за следећи четвртак у свом граду организује митинг подршке самом себи, захтевајући од људи из Бруса и околине да на њега дођу.
 
Према сазнањима Данаса, Јеличић је осмислио да се наредног четвртка, наводно спонтано окупљени суграђани, успротиве његовој оставци, дају му подршку и „замоле“ га да остане на челу општине. Захтев за присуство на митингу подршке послат је свим одборницима, запосленима у општини, јавно-комуналним предузећима, здравственим установама и осталима чији посао директно или индиректно зависи од републичких или локалних власти.
 
Јутка је јуче почео да позива људе на престојећи скуп, углавном их условљавајући да ће остати без посла уколико се не појаве. Ова информација потврђена нам је из више извора у Брусу, који су из страха од одмазде инсистирали на анонимности. Одборницима је, како сазнајемо, наређено да поведу и по 10, 15 људи – пријатеља, познаника, родбине, како би скуп подршке био што већи и масовнији.
 
Једна од уцењених радница, запослена као медицинска сестра под уговором, јавила се Марији Лукић, која је прва проговорила о сексуалном узнемиравању, питајући је шта да ради, јер ако не оде на митинг, изгубиће посао. Јасно јој је било предочено да јој уговор неће бити продужен уколико изостане на митингу. Има двоје деце, а муж јој је незапослен. Она је подржала Марију, јер је и сама једна од Јуткиних жртви, али због страха за егзистенцију своје породице, није јавно проговорила.
 
– Плакала је и питала ме шта да ради. Рекла сам јој да ми неће дати подршку тиме што ће изгубити посао, а њена деца бити гладна. То сам поновила свима који су ми рекли за „спонтани“ скуп и уцене којима су изложени. Не замерам ником, јер Јутку штити систем, а живот у Брусу буквално зависи од њега – каже за Данас Марија Лукић. Она додаје да се сем Јуткине „лажне оставке“ није десило ништа и да он нема намеру да оде.
 
Да се у следећи четвртак припрема скуп подршке Јутки, потврдио нам је и вођа протеста „1 од 5 милиона“ из Бруса, Александар Грбић.
 
– О томе се у граду увелико прича. Није случајност што је Јутка одабрао баш четвртак, јер тада је у Брусу пијачни дан, па се људи из околних села ионако скупљају, продајући воће, поврће и стоку – рекао нам је Грбић.
 
Марија Лукић је јавно поставила питање ко Јутку подржава.
 
– Ко га подржава? Уз чији благослов је још ту? Зашто се пљује у лице свим жртвама? Где је правда? Где је здрав разум? Коме честитате Дан жена? Мени не треба, хвала. Дођите на његов митинг подршке, подржите бар јавно. Толико о санкцијама и оставци, навела је Лукић.
 
Марија Лукић је бивша секретарица председника општине Брус, кога је пријавила за сексуално узнемиравање, уцене и мобинг, које је трпела две године. Претње и напади на њу нису престали ни након почетка судског процеса.
 
Сергеј Трифуновић: Правда за Јутку!
 
С обзиром да је најавио одлазак у Гроцку и Брус, револтиран чињеницом да су компромитовани људи, осумњичени за кривична дела, и даље на челу ових општина, упитали смо лидера ПСГ Сергеја Трифуновића да ли ће се следећег четвртка појавити у Брусу.
 
– Најнормалније је да ја, као неко ко је вређао жене, подржавам Јутку силоватеља. Јако ми је жао што због обавеза нећу моћи да се појавим на његовом митингу подршке. Све најлепше од мене за Јутку. Јавно поручујем – правда за Јутку – рекао је Трифуновић.
Катарина Живановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twenty + twelve =