Почетна Друштво ЈУТКА СЕ ОСИЛИО: Ево зашто суђење мора бити премештено

ЈУТКА СЕ ОСИЛИО: Ево зашто суђење мора бити премештено

од admin
0 коментар

На последњем суђењу Јутки, у ходнику испред суднице, његови људи делили су фотографије на којима се налази обнажена женска особа за коју су тврдили да је Марија Лукић. Истовремено, један човек из те групе брутално је вређао и претио Даниели Вукајловић, која се на суђењу појавила као сведок.

Јеличић и председница суда у Брусу Љиљана Станковић су пријатељи, а о дружењу њихових синова сведоче бројне фотографије на друштвеним мрежама. Такође, супруг председнице суда запослен је у општинској управи. Када је реч о судији Младену Типсаревићу, његова и Јуткина супруга су у родбинским везама. Све ово уз скандалозне пропусте тужилаштва довољан су разлог да се суђење измести у неки други суд. Ипак, иницијатива Марије Лукић, није наишла на разумевање.

– Полазећи од тога да је Јеличић председник општине, да ту функцију обавља годинама уназад, да је члан странке, да је код избора готово свих судија Основног суда у Брусу давао одређене сагласности или препоруке, да је брачним друговима појединих судија чинио разне уступке, ја као оштећена сматрам да би тај суд морао покренути поступак преноса месне надлежности на други стварно надлежни суд са подручја које покрива непосредно Виши суд у Крушевцу – навела је Лукићева у допису суду у Брусу.

Тај суд, међутим, одбио је иницијативу.

Марија Лукић са адвокатом Боривојем Боровићем

Да две стране немају једнак третман, видљиво је било и на једном од претходних рочишта када је судија мимо свих правила суђење затворио за јавност. Тужилаштво је прича за себе. Иако је чак седам жена пријавило Јеличића, оптужница је подигнута само у случају Марије Лукић.

Снежани Бојић су рекли да нема сведоке, док је Даниела Вукајловић добила образложење да је случај застарео. Све жене имају идентичне ласцивне поруке које им је Јеличић слао, а важно је поменути да се оне међусобно нису познавале док случај сексуалног узнемиравања није доспео у јавност.\

Такође тужилаштво је направило озбиљан пропуст приликом саслушања жртава када је дозволило да Јеличић седи и слуша шта жртве причају, иако није до тада сам дао изјаву. Тако је практично оно што је рекао кројио по изјавама жена.

Кривица тужилаштва

Боривоје Боровић, адвокат Марије Лукић каже да је главни кривац за то што је предмет остао у суду у Брусу – тужилаштво.

– Хтели су да случај застари, али то се неће догодити. Не бринемо, сигуран сам да ће Јутка бити осуђен – наводи Боровић.

Блиц/Герила.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар