Почетна » Јужне вести: Изгорео магацин на градилишту мини хидроелектране у Ракити

Јужне вести: Изгорео магацин на градилишту мини хидроелектране у Ракити

од admin
0 коментар

Камп приколица која је служила као магацин изгорела је у близини градилишта водозахвата за мини-хидроелектрану у Ракити, објавио је данас портал Јужне вести.

Како наводе, у полицији су рекли да је истрага у току, а шеф градилишта Игор Живковић тврди да је то наставак шиканирања које радници и инвеститор трпе од мештана.

Радови на изградњи мини-хидроелектране у Ракити стоје од 27. децембра, а синоћ око 20 сати избио је пожар на градилишту, који је по доласку полиције и ватрогасаца угашен.

Узрок пожара још није познат, али изводјач радова сматра да је то наставак опструкције и саботирања радова. У тренутку избијања пожара у објекту није било никога, наводи се на порталу Јужне вести.

Он је додао да је материјална штета огромна, поред документације унутра су се налазиле ПВЦ цеви за градњу, доста уља и материјала.

Председник Савета месне заједнице Ракита Десимир Стојанов рекао је да је тек јутрос чуо да је дошло до пожара, али да не зна шта се уствари десили.

У Иницијативи Одбранимо реке Старе планине такође су рекли да не знају о чему се ради, да су од новинара Јужних вести сазнали да је десио пожар и да на друштвеним мрежама, где њихови чланови свакодневно из минут у минут комуницирају, није било никаквих информација.

Јужне вест подсећају да је то још један у низу догађаја у селу Ракита у бабушничкој општини, после туче обезбеђења и мештана, проналаска бомбе у селу, акција враћања реке у корито, побуне мештана против изградње и константних протеста.

Бета/данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар