Почетна » КАКАВ БЛАМ Директор „Путева Србије“ био завејан у Чачку!

КАКАВ БЛАМ Директор „Путева Србије“ био завејан у Чачку!

од admin
0 коментар

Директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак требало је да се укључи у вести на телевизији, али га је у томе омео снег.

Дробњак је требало да буде гост вести ТВ Б92 у 16.00, али на укључење није стигао јер је остао завејан у Чачку.

Како је јавио репортер Б92, аутомобил у ком се налазио Дробњак је путовао са Златибора и остао заглављен у сметовима.

Како је Дробњак рекао за Ало.рс више није завејан и на путу је ка кући.

Дробњак је вечерас дематовао тврдње појединих медија да је колима, када се враћао са Златибора, био заглављен код Чачка.
„Речено је да је директор Путева Србије завејан, а није било застоја на обилазници око Чачка, нити на путу пре и после Чачка, па не знам где сам онда то био завејан“, рекао је Дробњак.

Он је објаснио да је на Златибору било 25.000 људи за дочек Нове године и да су сви кренули да се враћају, пошто је сутра радни дан, па се зато формирала велика колона која се кретала брзином од највише 35 километара на сат.

Zoran Drobnjak

ДРОБЊАК:ПРОХОДНИ СВИ ПУТЕВИ ПРВОГ И ДРУГОГ РЕДА

Сви државни путеви првог и другог приоритета у Србији су проходни за саобраћај и тренутно нигде нема застоја, изјавио је вечерас в.д. директор Путева Србије Зоран Дробњак и апеловао на возаче, посебно аутобуса и камиона, да због временских услова буду опрезни и не претичу друга возила.

„Путари дежурају 24 часа дневно, ангажовано је 555 камиона, 327 машина, 162 путарца који обилазе све путеве и контролишу да ли су очишћени сви путеви и укупно 2.172 радника, заједно са возачима, машинистима и надозрним органима“, рекао је Дробњак Тањугу.

Челник Путева Србије, који каже да ће ноћ провести обилазећи путаре, навео је да путари имају довољно материјала за посипање путева, да је набављено 60.000 тона соли и 150.000 тона ризле.
Он је подсетио да је најављена ледена киша у ноћи између уторка и среде и да су путари спремни за такву ситуацију.
„Со делује до минус осам, када је нижа путари морају чешће да чисте да се не би јављао лед. Путари су спремни за ледену кишу и трудићемо се да саобраћај функционише на свим путевима првог и другог реда“, казао је Дробњак.

Он је истакао да су најугроженији делови тамо где су ниске темепратуре, као што су Честобродица, Мечка, Рудник и друге критичне деонице.
Дробњак истиче да ниске темепратуре и ветар који прави наносе доста отежавају путарима посао и апеловао на возаче да не претичу и да обавезно користе зимску опрему.

Он је нагласио да је приметио да возачи камиона и аутобуса претичу путарска и друга возила.

Р.Б   Ало.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар