Почетна » КАКО БЕСПЛАТНО НА БАЗЕН? Како до посебне картице, ко све може да је има и у које време и где све можете на пливање

КАКО БЕСПЛАТНО НА БАЗЕН? Како до посебне картице, ко све може да је има и у које време и где све можете на пливање

од Други Пишу
0 коментар

Лето је званично стигло, температуре постају полако неподношљиве, а некад нам чак ни хладовина не може помоћи да предахнемо од топлоте. Једно од најбољих решења јесте базен, а овог лета на многе београдске базене можете бесплатно! За то вам је само потребна посебна картица, која важи целу летњу сезону.

Како да извадите картицу за базен
Картицу за базен можете да извадите у било којој општини у Београду и да идете на базене такође у било којој општини. Да би извадили картицу, потребно је да дођете лично и покажете личну карту. Такође, потребно је да имате пребивалиште у Београду. Картицу добијате на лицу места.

Процедура за малолетну децу
Уколико малолетно дете жели да добије своју бесплатну картицу за коришћење базена, потребно је да родитељ донесе здравствену књижицу, и он ће морати да извади картицу за дете.

– Он ће добити своју персонализовану картицу за базен, само што ће морати да је извади његов родитељ. Важиће вам током целе летње сезоне – појаснио је раније Александар Шапић, градоначелник Београда.

Које базене ћете моћи бесплатно да посетите

Могућност бесплатног уласка на базене обухватиће:

Спортски центар „Ташмајдан“
Спортски центар „Олимп“
Спортски центар Вождовац
Спортско рекреативни центар „11 април“ спортски центар Нови Београд
Спортско-рекреативно-пословни центар „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“
Спортско културни центар Обреновац
Спортски Центар „Љубомир Ивановић Геџа“ Младеновац
Спортско-рекреативни центар „Колубара” Лазаревац
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије
У које време можете бесплатно на базен
Сваки базен има своје радно време, које је углавном до 19 часова. Картица за базен се може користити од 12 часова па до краја радног времена.

Радно време Олимп базена је сваког дана. Јутарње купање је од 6 до 9:30 часова. Дневно купање је од 10 до 19 сати, док ноћно купање Олимп базени омогућавају од 21х до поноћи.

Радно време базена 11. април је сваког дана од 10х до 19 сати.

Картицу можете користити на било ком базену

Базен који се не налази у општини на којој вам је пребивалиште ћете такође моћи да посетите, јер картицу, како је раније појаснио Александар Шапић, градоначелник Београда, можете да користите на било ком базену.

– Онај из Обреновца може да оде у Лазаревац, из Врачара или Вождовца може да оде на Олимп – казао је тада Шапић.

Београдска картица уместо наменских
На уласцима у базен ће, како је тада казао градоначелник Београда, стајати апарат где ће се картица провлачити. Додао је и да ће сви спортски центри бити опремљени ауторизованим апаратима за валидацију карте.

– Верујем да када буде заживела београдска картица, нећете морати да вадите наменски карту за базен. Даваћемо обавештења – имаћете овог лета бесплатне базене, овог месеца бесплатне одласке у музеју, имате право на две позоришне представе у сезони… У свим општинама има избрендирано одељење градске управе и грађани ће моћи да дођу да се информишу – рекао је Шапић.

Фото Беоинфо

Новости онлине

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар