Почетна » Како је једна цедуљица срушила МУП

Како је једна цедуљица срушила МУП

од admin
0 коментар
ukvyh

 Власт је систем контроле довела до савршенства, али разговор о политичкој корупцији допринеће томе да се грађани ослободе, закључили су саговорници на промоцији књиге „Како је једна цедуљица срушила МУП”’ аутора Синише Јанковића. Пре панела присутнима се обратио новинар Стојан Марковић из Чачка. Озон прес, медиј у ком ради, је први објавио информацију о књизи. Марковић је рекао да је био изненађен да су ту информацију успели да објаве пре већих медија. „Ретке су прилике када један локални медиј може да добије овакву ексклузиву“, рекао је Марковић. „Не дешава се често да неко скупи храброст и каже истину. Желимо да што више људи сазна шта је то Синиша написао.“ На панелу су говорили Синиша Јанковић, аутор и пензионисани полицијски инспектор привредног криминалитета, Златан Вулић, бивши судија и бивши инспектор привредног кримиалитета, сада адвокат и Мирослав Мијатовић, активиста. „Ове књиге доприносе ослобађању грађана у овом ауторитарном друштву“, рекао је Мијатовић. Са њим су се сложили и остали учесници – важно је да се о овој теми прича. Полицајци су баждарени да раде и не говоре ништа, сматра Вулић, али то није добро. „Синиша се осмелио и нашао је прави начин да своје велико искуство и жељу да се дође до бољих решења, он је то преточио у књиге и поделио са нама. Надам се да је инспирисао људе да има смисла борити се, зато што сваки мали корак у добром смеру прераста у велики корак“, рекао је Вулић. Публикација је резултат вишегодишњег истраживања, а објављивање је реализовано у оквиру пројекта Владавина права (или политичке корупције) у Србији на примеру МУП-а. Присутни грађани добили су бесплатан примерак књиге

ukvyh

Ово је други део едиције која је започета књигом „Очи у очи са политичком корупцијом”.

О публикацији

Публикација је резултат вишегодишњег истраживања, а објављивање је реализовано у оквиру пројекта Владавина права (или политичке корупције) у Србији на примеру МУП-а. Пројекат је подржала је Фондација за отворено друштво, Србија. Издавач књиге и реализатор пројекта је удружење Институт за истраживање корупције Кареја. Цедуљица је други део едиције која је започета насловом Очи у очи са политичком корупцијом. Уредник публикације је др Предраг Петровић, програмски директор Београдског центра за безбедносну политику (БЦБП), а консултант Златан Вулић, некадашњи судија и инспектор привредног криминалитета, сада адвокат. Партнери на реализацији пројекта су и организације Народни Парламент из Лесковца и Грађанска акција Панчево.

dor

О УГ Институт за истраживање корупције Кареја Удружење је невладино и непрофитно удружење, основано ради истраживања корупције и других облика грађанског супротстављања корупцији. Циљеви Удружења су: истраживање корупције уопште а посебно њеног најтежег облика – политичке корупције, унапређивање борбе против политичке корупције и других тешких облика корупције, едукација грађана о друштвеној опасности политичке корупције, а посебно младих о значају супротстављања корупцији и очување основних моралних вредности као основне људске вредности. 

О аутору

Синиша Јанковић је полицијски инспектор у пензији. У МУП-у је радио 31 годину, најдуже најдуже на пословима сузбијања привредног криминалитета. Био је члан радне групе МУП-а која је истраживала 24 спорне приватизације. На Правном факултету Универзитета Нови Пазар, био асистент на предмету привредни криминалитет. Сада је председник УО Удружења Институт за истраживање корупције Кареја. Аутор је више радова из области политичке корупције, као и две књиге из ове области, Очи у очи са политичком корупцијом и књиге Како је једна цедуљица срушила МУП.

Кареја

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар