Почетна » Како су медији извештавали о упаду демонстраната у РТС

Како су медији извештавали о упаду демонстраната у РТС

од admin
0 коментар

 

Ова ТВ станица у власништву Жељка Митровића је у првим вестима, десетак пута заредом, показала како пуца стакло на улазним вратима пред групом демонстранта на челу са Бошком Обрадовићем и Јеленом Анасоновић.
 
У вестима Пинка саопштено је и да су их колеге са РТС-а замолиле за помоћ. У два наврата, када се током вечери обраћао министар полиције Небојша Стефановић, РТС је преузимао слику Пинка са знаком ове ТВ станице. РТС је тек у трећем Дневнику имао свој извештај, и ту је емитовано како Обрадовић са присталицама јури кроз ходнике телевизије по спратовима изнад приземља.
 
Према сликама са лица места у уживо укључењима, стицао се утисак да је уредник у РТС-у Зоран Станојевић, стојећи поред Бошка Обрадовића, био врло напет и уплашен. Њему се лидер Двери више пута лично обратио као „медијски познатом лицу и члану уређивачког Колегијума РТС-а.
 
Обрадовић је устврдио, обраћајући се свим новинарима који су били унутра, од којих су неки преносили преко интернета догађај уживо, да је директор Бујошевић послао поруку да га демонстранти не занимају и да полиција долази у 21 сат да их избаци из зграде
 
Интернет и сигнал мобилне телефоније током акције Жандармерије се повремено прекидао, али је, имајући искуство ранијих демонстрација, углавном био у функцији.
 
Телевизија Н1, као и локална ТВ Шабац, преко интернет канала, преносили су уживо и моменте када је начелник београдске полиције Милан Станић покушавао да преговара са Бошком Обрадовићем и наговори га да изведе људе напоље. Лидер Двери је више пута понављао да је полиција на страни народа.
 
Министар Небојша Стефановић у првом обраћању рекао је да су демонстранти починили насиље зато што је на скупу опала масовност, јер се окупило само 1.400 људи. У другом је пак најавио да ће ред и мир бити успостављени. На питање новинара ФоНета, тада је потврдио да је приведен један демонстрант.
 
У издањима од понедељка дневни листови Политика, Курир и Блиц у негативном контексту представили су догађаје од суботе увече, а извештач Политике, између осталог навео је да су демонстранти „ратоборно“ клицали.
Ј. Л.   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар