Почетна » Карго ослобођен оптужбе, доказано да не обављају нелегално такси делатност

Карго ослобођен оптужбе, доказано да не обављају нелегално такси делатност

од admin
0 коментар

 

Губеринић је истакао да је Прекршајни суд навео да је такси јавни превоз доступан свим грађанима, док је Карго приватна услуга доступна искључиво члановима удружења Карго.

Он је рекао да је Прекршајни суд констатовао и да постоји разлика у самој наплати, односно да у таксију грађани плаћају превоз возачу, док се у Карго не наплаћује превоз, већ постоји накнада за коришћење софтвера. Исто тако, утврђено је да се за наплату услуге таксија користи таксиметар, док Карго користи апликацију.

Губеринић је изразио наду да ће судови и у другим предметима против Карго поступити у складу са овом одлуком Прекршајног суда, и донети ослобађајуће пресуде. Он је нагласио да су чланови њиховог удружења у протеклом периоду трпели различите нападе, одузимања возила, хапшења, али и велики број инспекцијских контрола.

Председник Удружења грађана Карго Александар Вучић истакао је да је ово „историјски дан за више од 800.000 чланова удружења, као и за више од 4.000 пружалаца Карго услуге, али и за све грађане Србије“ јер је, како је рекао, донета „праведна пресуда у интересу грађана, а не лоби група и такси картела“.

Он је додао да је у ослобађајућој пресуди констатовано и да је инспектор друмског саобраћаја грубо прекршио Закон о инспекцијском налогу, а да се инспектор чак није одазвао првом позиву на саслушање.

Ослобађајућа пресуда донета је у поступку који се води од маја 2019. године, по пријави саобраћајног инспектора за нелегално бављење такси превозом. Како је истакнуто, у овом случају коришћен је тзв. прикривени иследник, инспектор који се лажно представио и који је навео члана Карго на шлеп службу која је покушала, како наглашавају у Удружењу, да му одузме његов приватни аутомобил.

 ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × one =