Почетна » КЛЕТ: Низ неистина у саопштењу фондације Алек Кавчић

КЛЕТ: Низ неистина у саопштењу фондације Алек Кавчић

Деманти издавачке куће

од Други Пишу
0 коментар

Обраћамо вам се поводом низа неистина наведених у саопштењу фондације Алек Кавчић, а тичу се тужбе коју је Издавачка кућа Клет поднела против њеног оснивача Александра Кавчића.

Трећи основни суд у Београду води поступак по нашој приватној кривичној тужби против Александра Кавчића због кривичног дела нарушавања нашег пословног угледа. Јуче је донета првостепена пресуда, која је само саопштена, а писани отправак ће бити достављен накнадно. Ово је првостепена пресуда на коју имамо право жалбе, тако да је поступак још увек у току.
Напомињемо да је предмет поступка искључиво то да ли је окривљени извршио дело Нарушавања пословног угледа на нашу штету. Сматрамо да јесте и надамо се да ће суд правноснажно окончати овај спор у складу са законом и заштити наша гарантована права. Коначну одлуку ће свакако донети другостепени суд.
Самим тим, апсолутно су нетачни наводи изнети од стране фондације Алек Кавчић, која је као таква пренета у медије, да је „доказано да је јавно оглашавање издавачке куће Клет коруптивно деловање“, као и да „има доминантан положај на тржишту“.
Ово напомињемо, пре свега, јер је реч о нетачним тврдњама, али и због тога што суд тако нешто није утврђивао, нити је то био предмет доказивања у овом кривичном поступку.

 

 

Издавачка кућа Клет

Можда ти се свиди

Оставите коментар