Почетна » Који дани ће бити нерадни у Србији за празнике?

Који дани ће бити нерадни у Србији за празнике?

од Други Пишу
0 коментар

Током 2022. године у Србији су одређена 22 дана да буду нерадна због државних и верских прзаника. Највећи део нерадних дана пада у време ускршњих, односно првомајских празника – укупно седам.

Како је одређено званичним документима, за католике који овог викенда славе Ускрс нерадни дани су 15, 16, 17, и 18. април. Како је саопштило предузеће Пошта Србије, тада неће радити 34 поште у Војводини.

Следећи нерадни дани на које грађани могу да рачунају су недељу дана касније и то за православни Ускрс – 22, 23, 24. и 25. април.

Убрзо потом стижу и првомајски празници и тада су нерадни дани 1, 2. и 3. мај.

До краја године за све грађане биће нерадни још само 11. новембар када се обележава Дан примирја у Првом светском рату.

Истовремено за припаднике исламске заједнице одређено је да нерадни дан буде 9. јул – први дан Курбанском бајрама, а за припаднике јеврејске заједнице нерадан дан требало би да буде 5. октобар – када је Јом Кипур.

Такође, католици ће имати слободан дан за Божић – 25. децембар.

Претходно су за све грађане нерадни дани били 15. и 16. фебруар, када се обележавао Дан државности, као и 1, 2. и 3. јануар за Нову годину, односно Божић – 7. јануар.

Поред празника који се празнују нерадно има и оних који се празнују радно – Свети Сава (27. јануар), Дан сећања на жртве холокауста (22. април), Дан победе (9. мај), Видовдан (28. јун), Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату (21. октобар).

М. Р.   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five − 4 =