Почетна » КО ГУРА ОВОГ ЧОВЕКА Сада су га задужили и за избеглице

КО ГУРА ОВОГ ЧОВЕКА Сада су га задужили и за избеглице

од admin
0 коментар

Дипломирани глумац БК академије на сталном раду у Влади Србије Данијел Николић додао је дугом списку функција још једну. Постао је секретар Радне групе за решавање проблема миграната.

Шта све у Немањиној ради 34-годишњи јунак серије “Село гори, а баба се чешља”, тешко да у један текст и може да стане.

Он је данас шеф кабинета генералног секретара Владе, шеф “диливери јунита” за државну управу, члан Управног одбора Агенције за заштиту од јонизирајућег зрачења и нуклеарну сигурност, члан Координационог тела за родну равноправност, а од ове недеље и секретар радне групе која се бави проблемом избеглица.

Сарадња с Кином

У време припрема за организацију самита Кине и земаља Централне и Источне Европе који је одржан прошлог децембра, Николић је био члан организационог одбора, а и даље се води као члан Саветодавне групе у заједничком предузећу Владе и фирме из УАЕ – „Global Infrastructure Development Company” д.о.о. која је основана је тако што је Влада уложила 300.000 динара неновчаног капитала и стекла 30 одсто удела, док је “Global Capital Advisers Managment” уложио 700.000 динара у новцу.

Шеф, радник…

Као и да је сам свестан шароликости послова којим се бави, по друштвеним мрежама се представља као “глумац, консултант, саветник, координатор, шеф, радник, преговарач…”.

Према подацима Агенције за борбу против корупције, приходе остварује као шеф кабинета генералног секретара, уз плату од 83.424,89 динара и као члан УО Агенције за заштиту од јонизирајућег зрачења, за шта му је апанажа 43.840 динара.

Власник је три стана, укупне квадратуре од 143,5 квадрата, има гаражу, део наследства над једном кућом и скутер.

Тајац

Николић је у Владу ушао у време када је снимио “Споменик Мајклу Џексону”. Тада се, по уговору о повременим пословима запослио у кабинету тадашњег потпредседника Владе за регионални развој, Млађана Динкића. После само месец дана, добио је и позицију члана УО Агенције за осигурање депозита.

“Блиц” је јуче покушао да од Данијела Николића добије коментар како се, као глумац, сналази у бројним пословима за које је овлашћен, али до закључења броја одговор нисмо добили.

Тајланд му пресео, сада хвали Ђердап

 

После летовања у Тајланду, где је зимус отишао са другарима из Владе, а одакле су слали слике које су шокирале јавност, Николић је окренуо лист.

На друштвеним мрежама данас, скоро свакодневно, качи слике разних туристичких дестинација у нашој земљи и хвали акцију “Летујте у Србији”.

 

Г. Булатовић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар