Почетна » Ко оштетити „Сокола“ – прети му 8 година робије

Ко оштетити „Сокола“ – прети му 8 година робије

од Други Пишу
0 коментар

Министар Томислав Момировић је упозорио све оне који уништавају инфраструктуру брзе пруге до Новог Сада и имају намеру да оштете брзи воз Соко да им прети казна до осам година затвора.

Како се наводи у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, после најновијих инцидената – каменовања Сокола и постављања баријере на прузи Београд Нови Сад, Момировић је нагласио да ће сви они који свесно уништавају железничку инфраструктуру и имају намеру да угрозе животе радника и путника бити идентификовани и кажњени у складу за законом.

„Припадници МУП, у сарадњи са компанијом Србија воз и МГСИ, привели су особе које су каменовале ‘Соко’ воз и оштетиле га. Нови пример неодговорног понашања појединаца је постављање баријера на брзој прузи Београд – Нови Сад. Овакви поступци изазивају огромну опасност по безбедност свих учесника у саобраћају, угрожавајући на стотине живота, као и редовно одвијање железничког саобраћаја, те ће стога представници министарства, ‘Инфраструктуре железнице Србије’ и ‘Србија воза’, у сарадњи са надлежним полицијским и правосудним органима, учинити све да се лица идентификују и законски процесуирају“, рекао је Момировић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је апеловало на грађане да се понашају одговорно и да чувају возове и имовину Републике Србије, како би се железнички саобраћај одвијао безбедно и неометано.

„Возови, као и железничка инфраструктура, припадају свима нама и једино их домаћинским односом можемо сачувати. Држава улаже велика финансијска средства у модернизацију целокупног железничког сектора и молимо све грађане да се домаћински односе према железничкој инфраструктури и државној имовини“, истакли су у саопштењу.

Из Министарства додају да је Закон о железници предвидео да се за уништење, оштећење или крађу делова железничке инфраструктуре, без обзира на њихову количину и вредност, може изрећи казна затвора од три месеца до пет година, а у случају да неко лице због тога буде тешко повређено или се начини имовинска штета великих размера, казна затвора је од једне до осам година.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар