Почетна » КО СТОЈИ ИЗА КУПОВИНЕ СРПСКОГ ХОЛИВУДА Карић купио Авала филм?

КО СТОЈИ ИЗА КУПОВИНЕ СРПСКОГ ХОЛИВУДА Карић купио Авала филм?

од admin
0 коментар

Иза фирме „Филмски пут“ (Филм Wаy) која је за 980 милиона динара купила Авала филм, највећи филмски студио у некадашњој Југославији, највероватније стоји Богољуб Карић.

Карић је на почетку приче о приватизацији „Авала филма“ својим најближим сарадницима рекао да ће пазарити некада највећу југословенску филмску кућу, као и да са њом, а посебно са земљиштем у њеном власништву на изузетним београдским локацијама има велике планове.

Ипак, због оптужби за наводне проневере у Мобтелу, Богољуб се одлучио за посредну трговину, односно, нашао је поверљивог човека који је недавно основао фирму „Филмски пут“, пријавио се на конкурс, положио новац и на крају купио „Авала филм“.

У Агенцији за привредне регистре (АПР) стоји да је власник фирме „Филмски пут“ извесни Мишел Бабић, са местом становања у Паризу, али се испоставило да је споменута фирма под хипотеком коју контролиште таксиста из Панчева Саша Ћоровић.

Извори „Новости“ тврде да је управо Ћоровић Карићев човек који је све преузео на себе са идејом да фирму у одређеном тренутку препусти Богољубу Карићу.
Револт многобројних филмских радника због продаје имовине „Авала филма“ и даље траје.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар