Почетна » Коалиција за слободу медија: Последњи је тренутак да РЕМ ради свој посао и казни ТВ ПИНК

Коалиција за слободу медија: Последњи је тренутак да РЕМ ради свој посао и казни ТВ ПИНК

од Други Пишу
0 коментар

Коалиција за слободу медија поздравља одлуку РЕМ-а да покрене поступак против ТВ ПИНК, зато што је у јутарњем програму објавила приватни снимак непримереног садржаја посланика Ђорђа Микетића.

Коалиција указује да је крајње време да РЕМ почне да врши своју улогу и да коначно почне да кажњава емитере који се не придржавају Закона.

На својој ванредној седници Савет РЕМ-а је одлучио да се поступак покрене због основане претпоставке да је дошло до повреде чланова 65 и 70 Закона о електронским медијима, као и да су прекршени правилници о заштити људских права у области пружања медијских услуга и заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

У Закону о елетронским медијима пише да се нарочито тешком повредом закона сматра објављивање програмских садржаја као што је „приказивање порнографије, сцена бруталног насиља и других програмских садржаја који могу тешко да нашкоде физичком, менталном или моралном развоју малолетника”.

С обзиром на то да је ово трећи пут, према анализи Славко Ћурувија Фондације, да је телевизија Пинк грубо прекршила нови Закон о електронским медијима, месец дана након усвајања, захтевамо од Регулаторног тела за електронске медије и других надлежних органа да реагују у складу са законом и овој телевизији одузму дозволу за нацонално покривање.

Подсећамо да је Пинк телевизија добила националну фреквенцију иако није емитовала програм који је навела у елаборату, док су анализе РЕМ-а показале да није испуњавала ни законски минимум у погледу емитовања обавезног програма, пре свега образовног и научног.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар