Почетна » Комитет новинара: Разочарани смо одлуком у случају Ћурувија

Комитет новинара: Разочарани смо одлуком у случају Ћурувија

од admin
0 коментар

 “Прошло је већ више од 20 година од када је Ћурувија хладнокрвно убијен, а укидањем пресуде из 2019. године таква судска одлука доприноси сумњама да ли ће правда у овом случају икада бити задовољена”, истакнуто је у саопштењу директора програма те организације Карлоса Мартинеза , пренео је Глас Америке.

Апелациони суд у Београду у понедељак је објавио одлуку, донету још 15. јула, о укидању првостепене пресуде за убиство Славка Ћурувије, новинара и власника листова “Дневни телеграф”, “Недељни телеграф” и “Европљанин” наложивши да се суђење понови, објављено је на сајту тог суда.

У образложењу одлуке Апелациони суд указује да се првостепена преступа побија због битне повреде одредаба кривичног поступка, односно увођењем непознате особе као починиоца убиства Славка Ћурувије.

За учешће у убиству Ћурувије на вишегодишње казне затвора првостепени суд је у априлу 2019. осудио бивше челнике и припаднике Државне безбедности – Радомира Марковића, Милана Радоњића, Мирослава Курака и Ратка Ромића. Славко Ћурувија убијен је 11. априла 1999. године у Београду испред улаза у свој стан.

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар