Почетна » КОНАЧНО! Температуре од сутра скачу, а до краја недеље нас чека ПОЗИТИВАН ШОК

КОНАЧНО! Температуре од сутра скачу, а до краја недеље нас чека ПОЗИТИВАН ШОК

од admin
0 коментар

После више од месец дана температуре у Србији коначно ће ући у плус! Штавише, прогноза је таква да ће у петак, 3. фебруара, највиша дневна у Београду бити чак 13 степени изнад нуле, што је у односу на претходни период повећање за 20 па и више степени.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), лепше време дефинитивно стиже. Према прогнози за сутра, ујутро ће бити умерен, а понегде и јак мраз, местимично магла и ниска облачност, али ће током дана бити претежно сунчано.

– Само у Војводини, Тимочкој крајини и понегде по котлинама магла или ниска облачност ће се задржати већи део дана. Ветар ће бити слаб и умерен, углавном југоисточни. Јутарња температура од -12 до -6 степени, по појединим котлинама око – 15, а највиша дневна од – 2 до три степена, док ће у местима са маглом или ниском облачношћу бити око – 5степени – кажу за “Блиц” у РХМЗ.

Када је у питању престоница, јутарња температура биће од -9 до -6, а највиша дневна око 0 степени.

Међутим, од уторка температура полако али сигурно креће да расте.

Vremenska prognoza za narednu nedelju

Према прогнози РХМЗ за нареднне дане, и у Београду, али и у другим градовима доћиће до пораста и јутарњих, али и дневних температура. У престоници ће, примера ради, јутарња изности минус четири, а највиша дневна четири степена изнад нуле. Слично ће бити и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу…

Prizor tokom ledenih dana u Beogradu

Из дана у дан током следеће недеље биће све топлије, и тако до петка када је предвиђено да минимална дневна температура у Београду буде пет а максимална чак 13 степени изнад нуле. Изнад 10 степени биће и у осталим већим градовима у Србији, где се јутарње температуре неће спуштати испод нуле.

Лана Гедошевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eighteen − five =