Почетна » Координација и Завичај положили венце на споменик страдалим Србима

Координација и Завичај положили венце на споменик страдалим Србима

од admin
0 коментар
abramovic tasmajdan

 Како се наводи у саопштењу ова два удружења, на данашњи дан пре 26 година хрватске снаге су напале Западну Славонију у акцији „Бљесак“ , у којој је протерано више од 18 000 Срба, а убијено или нестало готово 283 -оје људи. Акцију су извели и поред чињенице да је то био простор под заштитом УН , односно представљао је Сектор Запад УНЦРО по резолуцији УН. 

abramovic tasmajdan

Напад је почео 1.маја. 1995 у 5 сати ујутро , а јордански плави шљемови су се херојски повукли у своје базе и гледали како народ страдава , онај исти народ којег су требали да штите по истој тој резолуцији УН по којој су се и налазили ту где су били . Тај кукавички поступак јорданских плавих шљемова говори о моралности и улози мисија УН свуда по свету. Све се то нажалост поновило и у акцији „Олуја“ у августу месецу исте те године.

За овај злочин геноцида из акције „Бљесак“ за протеривање српског народа са те територије као и за клање и гажење тенковима цивила , до сада нико није одговарао ни у Хагу , ни пред хрватским правосудним органима , а нажалост ни у Србији по основу оног фамозног „Закона о универзалној јурисдикцији“.

-. Захвални смо и осталим присутним удружењима избеглих из Хрватске . Од институција Републике Србије полагању венаца полагању венаца је присуствовала само делегација Општине Звездара на челу са г. Владаном Јеремићем , наводи се у саопштењу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар