Почетна » КОРОНА УБИЈА И ПИЈАЦУ: Парадајз 50, краставац 40 динара, али промета нема

КОРОНА УБИЈА И ПИЈАЦУ: Парадајз 50, краставац 40 динара, али промета нема

од admin
0 коментар

 

Репортери „Новости“ обишли су током јучерашњег дана престоничке пијаце на којима су затекли велики број купаца, али према речима продаваца, промет им је знатно опао.

– Цене смо спустили колико смо могли само да роба не пропадне, али не вреди. У овом периоду године увек слабо иде продаја јер су људи на одморима. Сада је ту и пандемија вируса корона, тако да гора времена не памтимо – разочарано прича Љиљана, закупац тезге на пијаци „Зелени венац“.

Од поврћа купци највише пазаре парадајз и краставац. За килограм омиљеног црвеног поврћа потребно је издвојити од 50 до 80 динара, у зависности од врсте и величине, док је цена килограма краставаца 40 динара.

Продавци нуде и комад љуте паприке за 10 динара, три кукуруза шећерца за 100 динара и главицу белог лука по цени од 50 динара.

Траже се и лубенице, а коштају 50 динара по килограму.

– Грађани радије купују ове исечене на пола, зато њих углавном и имамо. Ваљда виде какве су изнутра, а и мање теже, мислимо да је то разлог – објашњавају продавци.

Продаја диња је такође солидна. Килограм кошта од 60 до 90 динара.

Малине и боровнице, кажу, скоро да нико и не купује. Килограм малина кошта 450 динара, а гајених боровница 350.

Своје место на тезгама заузеле су и брескве и кајсије. Како кажу закупци, неупоредиво више људи купују брескве јер им је цена од 40 до 80 динара по килограму, док за кајсије треба издојити 200 динара.

У великој количини има и банана које коштају од 80 до 120 динара.

Килограм лимуна, који се много тражи, кошта 250 динара.

ПОШТУЈУ МЕРЕ КРИЗНОГ ШТАБА

ЗАКУПЦИ тезги на градским пијацама труде се да поштују све мере заштите против ширења вируса корона. Већина носи маску, иако су на отвореном, а доста је и оних који на рукама имају хигијенске рукавице. Како кажу, колико могу, поштују и препоручено држање дистанце.

ЦЕНЕ

КРУШКЕ 200
МАРЕЛА ВИШЊЕ 100
ШЉИВЕ 70
ЦРНО ГРОЖЂЕ 150
БОРАНИЈА 200
ПАПРИКА 80 – 120
ТИКВИЦЕ 50
ШАРГАРЕПА 50

Ј. Г.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар