Почетна » Др Панић ПЛАЧЕ у емисији: Здравствени систем је пукао (ВИДЕО)

Др Панић ПЛАЧЕ у емисији: Здравствени систем је пукао (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

Панић је рекао да је тренутна ситуација „јако, јако лоша“, и треба хитно реаговати јер „не да у Србји неће бити места у болницама, већ нема места у ковид болницама“. Што пре треба „предузети мере које су значајно оштрије од ових које су сада“, упозорава.

– Чујете да сам веома узбуђен. Јуче сам био у ситуацији каква се дешавала у Италији. У свом професионалном веку нисам очекивао да ћу доћи у такву ситуацију, нисам имао места за људе које ми у медицини сматрамо младима, нити сам имао где да их транспортујем – рекао је Панић на Н1 видно потресен који тренутно ради у „црвеној зони“.

Он је упозорио и да је ситуација гора него у јулу, да „клиничке слике пацијената постају теже… више је младих људи и огроман је број оболелих и нисмо баш успешни у лечењу у интензивној нези, велика је смртност кад пацијент дође у најтеже стање“.

– Немоћ коју сам осетио, осећају сви здравствени радници широм Србије, и за то је одговоран министар Лончар… Хитно је, не да у Србји неће бити места у болницама, већ нема места у ковид болницама… Са мерама се касни месец дана, а не знам зашто Кризни штаб не заседа у овој ванредној, ванредној ситуацији 24 часа дневно. То је обавеза Кризног штаба, позивам их да се пробуде, да ако не знају шта се дешава у Србији, да замоле за службене аутомобиле и да се провезу и да виде шта се дешава – указује Панић.

Истиче да је „хитно да се предузму мере које су значајно оштрије од ових које су сада“.

– Не причам о закључавању, али ако је ситуација таква да нема новца, да се неће запослити сви расположиви здравствени кадрови са бироа, онда да се то јасно каже грађанима Србије и да се замоле да истрпе три недеље закључавања, да би на пролеће могли да кажемо да и даље функционишемо – поручује он.

Додаје да „мисли да може без закључавања, али то би од ове власти онда захтевало да престану да се баве изборном кампањом и да се искључиво баве доношењем и спровођењем мера. Просто је – ако имате праве податке о броју оболелих и одакле долазе, ако препознате жаришта, онда их можете изоловати и спречити даље ширење вируса“, указује Панић.

Н1/Директно.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар