Почетна » Кратка хорор прича: Аутобуска станица у Краљеву

Кратка хорор прича: Аутобуска станица у Краљеву

од Други Пишу
0 коментар

Први покушај реконструкције дотрајале и потпуно девастиране аутобуске станице у Краљеву није успео. Након расписаног конкурса није стигла ниједна понуда.

Аутобуска станица у Краљеву правно то више и није, и већ неколико година има статус стајалишта. То значи да нема права да наплаћује услуге и перонизацију, није успео.

Поједини, они старији, кажу да је аутобуска станица у време инфлације и ратова на просторима бивше Југославије, изгледала савршено. А данас, као сцене из нискобуџетних хорор филмова.

На јавни конкурс за израду пројекта реконструкције, адаптације и доградње овог објекта, који је у новембру прошле године расписало Јавно предузеће за уређивање грађевинског земљишта из Краљева, а за који је из градског буџета издвојено 2,5 милиона динара, није стигла ниједна понуда. Зато је 6. јануара обустављен поступак.

Локална самоуправа наводно није одустала од пројекта, па се очекује да ће ускоро бити расписана нова јавна набавка.

Према речима надлежних из овог јавног предузећа, овај пројекат обухваћен је Програмом предузећа и за ову годину, па како објашњавају предстоји да, после усвајања Плана јавних набавки, покрену нови поступак за расписивање конкурса намењеног изради пројектно-техничке документације.

Аутобуска станица је средином 2021. године постала власништво Града Краљева, који је из буџета бившем власнику, предузећу „Аутотранспорт“ у стечају, исплатила 80 милиона динара.

Чекајући реконструкцију оронуле станице, она изгледа све тужније. Поготово за оне који се по први пут нађу у Краљеву.

„Изгледа као неко место у којем се догодило нешто страшно. Апокалиптично“, каже студент Милош који је чекао аутобус за Београд.

Расписивање новог конкурса се очекује у првом кварталу ове године, али ће сама израда пројекта сигурно потрајати бар шест месеци. И тек након тога ће се коначно сазнати колико би коштала реконструкција и адаптација аутобуске станице у Краљеву.

Милан Марковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар