Почетна » Крени-Промени: Украдена памучна „плућа”, одржан протест испред Дома омладине

Крени-Промени: Украдена памучна „плућа”, одржан протест испред Дома омладине

од admin
0 коментар

 Испред Дома омладине у Београду у подне су се окупили грађани како би изразили незадовољство због уклањања билборда са памучним плућима, чије је постављање имало за циљ да грађанима укаже на то колико је ваздух загађен.

 

Они су јуче саопштили да је у току дана комунална инспекција тражила уклањање билборда и поред тога што су издате све дозволе.

Након што је правни тим Удружења за заштиту уставности и законитости контактирао надлежне службе прво је заказан састанак у 10 ујутру у општини како би се расправили правни аспекти, а онда су представници комуналних служби прекинули комуникацију и постали недоступни, наводи се у данашњем саопштењу.

„Данас, након што је примећен нестанак билборда, правним заступницима се јавила комунална инспекторка која је истакла да комуналне службе нису уклањале билборе, да им је потпуно јасно након јучерашњег разговора да немају правни основ за то и да је билборд вероватно украден”, истакли су из ове иницијативе у саопштењу.

Постављени билборд био је део кампање Решење за загађење у оквиру које је сакупљено 51.000 потписа а којом је тражено да се непотрошена средства којим се субвенционише куповина скупих електричних и хибридних возила, преусмере на замену кућних ложишта за сиромашна домаћинства.

Група грађана „Крени – Промени“ поставила је код Дома омладине 27. фебруара у Београду билборд са великим памучним плућима како би установили за колико ће дана она поцрнети.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар