Почетна » Крени-Промени Зрењанин: Сви у Лозницу на протест против Рио Тинта

Крени-Промени Зрењанин: Сви у Лозницу на протест против Рио Тинта

од Други Пишу
0 коментар

Представница зрењанинске подружнице иницијативе Крени-промени Зорица Чордашић позвала је данас грађане Зрењанина на протест против компаније Рио Тинто који је заказан на Видовдан, односно 28. јуна у Лозници.

Чордашић је указала да је једна од 800.000 житеља Војводине која нема приступ здравствено безбедној и хигијенски исправној води и да се пре око три године придружила онима који су схватили шта пројекат Јадар може да учини не само житељима Јадра, него и становницима Војводине.

Навела је да се Зрењанинцима подсмевају зато што им је у том граду више од две деценије забрањено да користе воду из водовода за пиће и кување и да их ниподаштавају што ћуте о свему томе, што, како је навела, није тачно.

„Ми смо заборављени, изневерени и препуштени сами себи. Мењале су се разне партије на власти и у мом граду, али су увек остајали само исти алави и бездушни људи на власти. Ја вас молим, ја вас преклињем, будите гласни! Нема веровања на реч политичарима!“, поручила је она.

Чордашић је указала на важност очувања воде, земље и ваздуха, јер смарта да ће у супротном и становници Војводине осетити сумпорна испарења, а да ће по житу падати киселе кише.

„Борба против Рио Тинта траје дуго. И знам да им је циљ да нас уморе, демотивишу и шире апатију како бисмо одустали. И баш зато што то знамо, нећемо им дозволити“, додала је Зорица Чордашић.

Foto N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар