Почетна » Кризни штаб: Обавезно ношење маски у превозу и затвореним просторима у Београду

Кризни штаб: Обавезно ношење маски у превозу и затвореним просторима у Београду

од admin
0 коментар

 

Сви посетиоци и гости тржних центара, кафића, ресторана, ноћних клубова, салона лепоте, теретана и слично, у обавези су да све време боравка у тим затвореним просторима константно носе заштитне маске.

„Битно је напоменути да маске и даље не морају бити хируршке – све нехируршке и заштитне маске које грађани евентуално сами направе су прихватљиве“, саопштено је из Владе Србије после седнице Кризног штаба.

Кризни штаб је становницима осталих места у Србији упутио „најснажнију“ препоруку да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

„С обзиром на различиту епидемиолошку ситуацију у градовима на територији Србије, Кризни штаб ће постепено доносити мере у одређеним градовима, које свакога тренутка могу бити пооштрене уколико се не буду поштовале или се буду показале као недовољно ефикасне“, стоји у саопштењу.

Влада Србије и Кризни штаб апеловали су на грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

„Влада и Кризни штаб за сузбијање заразне болести KОВИД-19 наставиће да са највећом пажњом, из дана у дан, прате развој епидемиолошке ситуације у Србији и о свему обавештавају грађане“, пише у саопштењу.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fifteen − fifteen =