Почетна » Кризни штаб разматра ПЦР тест за све који улазе у Србију

Кризни штаб разматра ПЦР тест за све који улазе у Србију

од admin
0 коментар

 Како незванично сазнаје портал Нова.рс, Кризни штаб је данас иза затворених врата разматрао најновији пресек ситуације са епидемијом коронавируса. У складу са бројем новозаражених и тенденцијама епидемије кретале су се и њихове препоруке, које сада разматрају не само чланови Владе, већ и правници.

“Кризни штаб сада треба да конкретизује нове мере. Те мере морају да се ускладе са правном регулативом и у складу са тим ће бити примењене”, каже наш саговорник. Неке од мера о којима је медицински део Кризног штаба расправљао су и обавезан ПЦР тест за све који долазе у Србију, као и обавезна мера карантина.

У складу са тим, како је незванично најављено, током сутрашњег дана требало би да буде донета и саопштена одлука о новим мерама.

У Србији је, према последњим подацима, потврђено 6.179 нових случајева, а преминуло је 65 особа, док је хоспитализовано укупно 7.256 пацијената, а на респираторима је њих 252. Зато ће се поново разматрати да ли су и какве мере потребне, пре свега, по питању доласка наших грађана из иностранства поводом предстојећих празника.

Бојана Миловановић   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар