Почетна » КРСТ У ВОДИ, ПОТПОПЉЕНО ГРОБЉЕ? Већина вас је била на овом језеру у Србији, а да ли сте знали какво ПРОКЛЕТСТВО ГА ПРАТИ?

КРСТ У ВОДИ, ПОТПОПЉЕНО ГРОБЉЕ? Већина вас је била на овом језеру у Србији, а да ли сте знали какво ПРОКЛЕТСТВО ГА ПРАТИ?

од admin
0 коментар

Језеро Ћелије познато је као веома популарно купалиште, али око њега се плету мрачне легенде које леде крв у венама

Страховите ствари везује се за језеро Ћелије у расинском крају. Ово језеро налази се у непосредној близини Крушевца, а његова површина износи око 598 квадратних километара, док највећа дубина језера износи 41 метар.

Састоји од три басена: златарског, васићког и водозахватног. На језеро се може стићи из два правца: Ниша, односно Прокупља – Блаца и Крушевца.

Међутим, упркос лепоти Ћелија, постоји језива легенда од које се леди крв у жилама. Наиме, на месту где је сада ово вештачко језеро, налазило се село које је према легенди пола измештено, а пола потопљено. Оно што је још бизарније јесте прича да је потопљено и гробље, али и црква. Према легенди, у коју неки мештани још увек верују, у води се може повремено уочити и крст са врха цркве.

 

Цела ова прича добија још језивији призвук ако се дода и чињеница да сваке године језеро „узме по неки живот“ то јест да се неко у њему утопи. А код мештана се може чути језиво тумачење легенде по којој ће језеро узети онолико живота колико је гробова потопљено. Још један бизарна ствар везана за језеро јесте и његов облик.

Наиме, уколико на Гугл мапама претражити језеро Ћелије остаћете шокирани оним што ћете видети – језеро има облик змаја!

Са друге стране језеро је веома атрактивно и привлачно туристима, тако да је у време летње сезоне плажа звана „Писта“ препуна људи. Наравно, пецароша има увек.

Еспресо.рс/Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар

15 − nine =