Почетна » КРУШЕВЉАНИН ЗА ПРИМЕР На улици је пронашао КОВЕРТУ ПУНУ НОВЦА и одушевио пензионера који је цео дан ПЛАКАО

КРУШЕВЉАНИН ЗА ПРИМЕР На улици је пронашао КОВЕРТУ ПУНУ НОВЦА и одушевио пензионера који је цео дан ПЛАКАО

од admin
0 коментар

Милован Живковић, радник Културно-просветне заједнице, пронашао је јуче на платоу испред Дома синдиката у Крушевцу коверат са 1.590 евра које је, након краће потраге, вратио власнику, пензионеру из околине Варварина.

– Враћао сам се из Крушевачког позоришта, где сам био службено, и поред последње фонтане у низу, на платоу испред Дома синдиката, угледао сам плаву коверту. Гурнуо сам је ногом и из ње је испао новац. Зграбио сам је и наставио ка канцеларији где сам колегама дао коверту да преброје новац – присећа се Миша Живковић који ради као организатор програма у КПЗ.

У коверти се налазио налог за исплату новца из банке са подацима власника и 1.590 евра. Недостајало је 110 евра у односу на цифру са исплатног налога. Касније се испоставило да је власник тих 110 евра претходно заменио у мењачници.

– Новац сам однео у банку одакле су позвали власника. Испоставило се да је реч о девизном пензионеру, старом 81 годину. Када је видео да му нема новца плакао је и ударао се у груди. Имао сам утисак да би тешко преживео да још сат или два није знао шта му је са новцем – прича Миша.

Срећни пензионер је Миши понудио награду али је он то без оклевања одбио.

– Ко зна где је и шта све радио у Аустрији да би стекао пензију. Да нисам нашао власника новац бих сигурно дао у хуманитарне сврхе. Није било шансе да га задржим – јасан је Милован.

Миша истиче да ово није први случај да је неко од радника Културно-просветне заједнице нашао новац и вратио га власнику. Исто је урадио музички уредник Радивоје Симић када је пре неколико година нашао новчаник са пар стотина евра.

С. Миленковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар