Почетна » КУПАТИЛА СМРТИ! Све више Срба гине у њима! Ова 4 правила ће вам спасити живот!

КУПАТИЛА СМРТИ! Све више Срба гине у њима! Ова 4 правила ће вам спасити живот!

од admin
0 коментар

Позовите електричара који ће проверити да ли су термометар који регулише температуру у бојлеру, али и сигурносни вентил који пропушта пару у реду

Све су чешћи случајеви у којима људи гину у својим купатилима, и то од струјних удара. Јована Јочић (27) из Накова код Кикинде страдала је од струјног удара у купатилу када је кренула на туширање, а у јануару је Никола Ђ. (18), матурант из Прве Кутине код Нишке Бање, настрадао док се туширао, такође од струјног удара.

Ево шта кажу стручњаци – које кораке треба да предузмемо да нам купатило не постане „замка смрти“.

ПРОВЕРИТЕ БОЈЛЕР

Позовите електричара који ће проверити да ли су термометар који регулише температуру у бојлеру, али и сигурносни вентил који пропушта пару у реду. Ако је бојлер пун паре, тј.ако вентил не функционише – прети експлозија бојлера.

ЛОШЕ УЗЕМЉЕЊЕ?

Најчешћи проблем код несрећа у купатилу су старе инсталације код којих није добро уземљење. Код старих инсталација када грејач „пробије“ тј. изгори, бојлер буде под напоном а склопка не може да „искочи“, па онда једини проводник постаје тело које се налази у кади. И тада настане струјни удар од кога страдају људи.

ОПРЕЗНО С ФЕНОМ

Према саветима електричара, фен не смете користити у близини када, туш кабина, базена или других мокрих површина. Уколико користите фен у купатилу, обавезно искључите кабл из утичнице након употребе. То правило такође важи чак иако је фен искључен на дугме.

ИСКЉУЧУЈТЕ ГРЕЈАЛИЦУ ДОК СЕ ТУШИРАТЕ!

Никако не укључујте грејалицу или бојлер током туширања, јер постоји опасност да се догоди кратак спој између њих!

Еспресо.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар