Почетна » Курир телевизија добила од РЕМ-а дозволу за емитовање

Курир телевизија добила од РЕМ-а дозволу за емитовање

од admin
0 коментар

 

Једна од тачака дневног реда седнице Савет РЕМ-а, одржане 27. марта, била је и доношење одлуке о издавању дозволе за пружање медијске услуге на основу захтева Адриа Медиа Гроуп д.о.о. Београд – Курир телевизија.

Одлука још није објављена на сајту регулаторног тела, али у Адрија медија групи, издавачу листа Курир, потврђују да су од РЕМ-а добили амин за почетак рада.

„Дозволу РЕМ-а смо добили и у питању је дозвола за кабловско емитовање“, рекла је за Цензоловку Ирена Петровић, ПР менаџер АМГ.

Она је додала да почетак емитовања програма још није одређен.

„Тачан датум почетка емитовања програма процењујемо у односу на новонасталу ситуацију изазвану коронавирусом. У овом тренутку нам је важно да се оријентишемо на производњу садржаја, која је, у датим околностима, безбедно и сврсисходно организована“, нагласила је Ирена Петровић.

Курир телевизију засад ће моћи да гледају само корисници МТС ИПТВ и кабловског система Супернова, али у АМГ се надају да ће „постићи договор и са осталим оператерима на територији Србије“.

У АМГ наводе да ће програм нове телевизије бити „у духу бренда Курир, дакле – комбинација информативног и забавног програма“, уз уверење да ће програмска шема Курир ТВ „бити занимљива и релевантна широкој циљној групи, као што су то већ онлајн и принт издања“.

„Пројекат ТВ издања бренда Курир предвиђа да се, поред већ запослених, упосли додатних сто новинара и телевизијских експерата. Наравно, њихов број ће се током времена мењати, у складу са потребама тржишта и растом бренда Курир. Појачаћемо број дописништава по Србији, јер је Курир бренд коме је Србија у фокусу“, каже Ирена Петровић из АМГ.

Покретање телевизијске екстензије дневног листа Курир, у том медију најављивано је још 2015. године. Прошлог фебруара медији су објавили да се „у седишту АМГ гради неколико ТВ студија за нову телевизију чији ће програм почети да се емитује у априлу“.

Наводно, та телевизија је требало да буде названа К1 и да буде „у понуди Телекомовог кабла, на броју један, што би требало да представља пандан СББ-овом Н1“. Медији су почетком прошле године спекулисали о томе да је иза аквизиције АМГ крајем 2018. само номинално стајао Мондо Инц Игора Жежеља, а да је стварни купац заправо Телеком Србија.

Иначе, телевизија под називом К1 заиста је почела да ради, и то баш на Телекомовој платформи, али иза те, као и још две телевизије – ТВ доктор и Казбука, стоји певач Жељко Јоксимовић.

Денис Колунџија    Цензоловка 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар