Почетна » Лајк генерација: Новац није мерило успеха, диве се Тесли, Ђоковићу, Цеци и Баки Прасету

Лајк генерација: Новац није мерило успеха, диве се Тесли, Ђоковићу, Цеци и Баки Прасету

од admin
0 коментар

 

Како је наведено у саопштењу, истраживање је рађено о генерацији рођеној између 2000. и 2013. године и истраживаче је занимало да ли се генерација З, односно Лајк генерација, разликује од претходних и да ли је спремна да се ухвати у коштац са свим што будућност носи.

Истраживање је показало да 77 одсто припадника те генерације животног партнера не би бирало на основу материјалног стања, док се више од 90 одсто њих не слаже да љубав не успева где владају немаштина и сиромаштво. Исто тако, сматрају да људи различитих материјалних околности могу бити искрени пријатељи, да сиромашни нису аутоматски несрећнији од богатих.

Занимљив податак из истраживања је да 61 одсто испитаника подржава идеју поновног увођења обавезног служења војног рока, а више од две трећине анкетираних младића ове узрасне доби исказало је спремност да се одазове потенцијалној војној обавези. Када је у питању физички изглед, иако скоро једногласни у погледу задовољства сопственим изгледом, млади Лајк генерације су подељени када је у питању процена његове важности за срећан живот појединца. Чак 48 одсто припадника Лајк генерације идоле и животне узоре налази међу члановима породице, а затим у свом неспоредном окружењу, док сваки трећи припадник ове генерације не наводи ниједну једину особу као свог идола или узор, показало је истраживање.

Од историјских личности, највише њих наводи Николу Теслу као узора, а на листи су се нашли и цар Душан и кнез Лазар, док од познатих савременика којима се диве набрајају Новака Ђоковића, Роналда, Баку Прасе, Илона Маска, Милоша Биковића, Светлану Ражнатовић Цецу и Ариану Гранде.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар